Hyppää sisältöön

Pärmäkoski ponnisti pohjalta huimaan kirivoittoon! Björgen kukistui maaliviivalla

Krista Pärmäkoski venytti Marit Björgenin ohi Falunin 10 kilometrin perinteisen hiihtotavan yhteislähtökilpailussa.

Krista Pärmäkoski Kuva: Lehtikuva

Krista Pärmäkoski otti maukkaan kirivoiton Falunin 10 kilometrin yhteislähtökilpailussa. Hän kukisti Marit Björgenin tiukassa loppukirikamppailussa 0,2 sekunnilla.

Pärmäkoski oli maailmancupin finaaliviikonlopun avausosakilpailussa, vapaan hiihtotavan sprintissä, hyvin väsynyt eikä päässyt edes karsinnasta jatkoon. Sprinttikarsinta toimi kuitenkin hänelle hyvänä avauksena, sillä lauantaina Pärmäkoski oli jälleen oivassa vedossa.

Pärmäkoski pysyi hyvin Björgenin vauhdissa mukana, kun tämä kiristi tahtia matkan puolivälin Murhamäessä. Myös Ingvild Flugstad Östberg pysyi mukana, mutta joutui antamaan periksi kärkikaksikolle viimeisillä sadoilla metreillä.

Pärmäkoskella oli huomattavasti liukkaammat sukset kuin Björgenillä, ja hän laski norjalaisen kiinni alamäissä. Loppusuoralla Pärmäkoski nousi Björgenin ohi viimeisillä metreillä ja pystyi venyttämään maaliviivan yli ykkösenä.

Pärmäkoski kertoi Kansainvälisen hiihtoliiton televisiohaastattelussa, että hänellä oli käytössään samat sukset, millä hän voitti sekä Planicassa että Lahdessa.

- Kun kuulin aamulla, että pakkasta on 20 astetta, niin tiesin, että tämä on minun päiväni, Pärmäkoski kertoi ja hehkutti idolinsa voittamista:

- 100 metriä ennen maalia näin, että olen Maritia nopeampi. Kun ylitin maaliviivan, se oli mahtava tunne: voitin Marit Björgenin!

Kerttu Niskanen oli alkukilometreillä hyvin mukana kärkitaistossa, mutta putosi tuloslistassa 10:nneksi. Viimeistä kauttaan kansainvälisissä kisoissa hiihtävä Aino-Kaisa Saarinen nousi kisan 13:nneksi ja Johanna Matintalo oli 17:s. Anne Kyllönen oli 40:s ja Laura Mononen 46:s. Susanna Saapunki ei startannut kisaan kurkkukivun takia.

**FALUN, SWE 10 KM (P), YHTEISLÄHTÖ **

13) **Aino-Kaisa Saarinen FIN + 31,6 **
17) **Johanna Matintalo FIN + 34,0 **
40) **Anne Kyllönen FIN +1.35,2 **
46) **Laura Mononen FIN +1.48,8 **

Susanna Saapunki ei startannut kurkkukivun takia.

Lue myös: