Suora

  • Urheiluruutu

Maastohiihtäjä Rudolf Klemetti valittiin kansainvälisen paralympiakomitean urheililijavaliokuntaan

Valiokunta edustaa paralympiaurheilijoita Kansainvälisessä Paralympiakomiteassa ja paralympialiikkeessä. Klemetti haluaa vaikuttaa erityisesti luokittelun parantamiseen.

PyeongChangin paralympialaiset 2018
Rudolf Klemetti
Rudolf KlemettiLehtikuva

Näkövammaluokassa kilpailevan Rudolf Klemetin lisäksi talviedustajina valiokuntaan äänestettiin ranskalainen alppihiihtäjä Marie Bochet ja norjalainen kelkkahiihtäjä Birgit Skarstein. Urheililijavaliokunnan tärkein tehtävä on tuoda urheilijan ääni kuuluviin ja toimikausi kestää seuraavat neljä vuotta.

Valinta herkisti neljänsissä paralympialaisissa kilpailleen suomalaisurheilijan.

- Se on hieno tunne, kun muut urheilijat arvostavat niin paljon, että äänestivät minua yli maa- ja lajirajojen Hieno lähteä tekemään tätä työtä, Klemetti kertoi.

IPC:n urheilijavaliokunnassa on toiminut edellisten neljän vuoden aikana alppihiihtouransa Sotshin 2014 talviparalympialaisiin lopettanut Katja Saarinen.

Klemetti arvelee tulleensa valituksi muun muassa taustansa takia.

- Yksi järkiperuste on pitkä urani, se, että olin mukana jo Salt Lake Cityn paralympialaisissa vuonna 2002 Minulla on pitkä kokemus. Toisaalta olen koulutuksen puolesta ainut tohtori ehdokkaiden joukossa. Vaikka äänestyspäätöksiä tehdään tunteella, joku varmasti arvostaa minussa juuri taustaani.

- Haluan viedä urheililijavaliokunnassa eteenpäin muun muassa luokitteluasiaa. Mielestäni paralympialaisten luokittelua pitäisi edistää juuri tieteellistä tutkimusta hyväksi käyttäen.

Äänestys järjestettiin Pyeongchangin paralympialaisten aikaan. Kaikkiaan 459 urheilijaa antoi äänensä ja äänestysprosentti ja 80,9.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat