1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. Vincenzo Nibali

Messinan hai hyökkäsi pyöräilyn ensimmäisen kevätklassikon voittoon – Nibali nopein Milano–San Remossa

Italian perinteinen La Classicissima päättyi kotivoittoon, kun Vincenzo Nibali polki pyöräilymonumentin ykköseksi.

Kuva: AOP

Vincenzo Nibali voitti maantiepyöräilyn kevätklassikkokauden avanneen Milano–San Remo -kilpailun Italiassa. Messinan haina tunnettu Nibali hyökkäsi pääjoukosta seitsemän kilometriä ennen maalia Poggion nousussa ja ajoi soolona maaliin.

Takaa-ajajat pääsivät metrien päähän karkulaisesta, mutteivät pystyneet estämään ensimmäistä italialaista voittoa sitten vuoden 2006. Tuolloin Filippo Pozzatto voitti arvostetun kisan, joka tunnetaan myös nimillä La Classicissima (klassikkojen klassikko) ja La Primavera (kevät).

Nibalin takana Australian Caleb Ewan oli toinen, Ranskan Arnaud Demare kolmas.

– Olen sanaton, Nibali iloitsi AFP:n mukaan.

– Kun sain tietää olevani 20 sekunnin päässä muista, painoin kaasua.

Nibali on voittanut urallaan jokaisen suuren ympäriajon: Ranskan, Italian ja Espanjan ympäriajot. Yhden päivän kisoista hän on valloittanut esimerkiksi kahdesti Lombardian ympäriajon. Milano–San Remon, joka ei viime vuosina ole sopinut Nibalin kaltaisille ajajille vaan sprinttereille, 33-vuotias sisilialainen voitti nyt ensi kertaa.

Vuoden 2009 voittaja, britti Mark Cavendish, kaatui kisassa rajusti törmättyään liikenteenjakajaan.

Sisältöä ei voida näyttää

Ylen palveluissa voidaan näyttää sosiaalisessa mediassa julkaistuja sisältöjä. Tarkista evästeasetuksesi, jos haluat säätää sisältöjen näkymistä Ylen palveluissa. Tarkistamalla evästeasetuksesi voit vaikuttaa näkemääsi sisältöön sivuillamme.

Katso sisältö Twitterissä

Milano–San Remo on yksi pyöräilyn viidestä monumentista. Flanderin ympäriajo, Pariisi–Roubaix ja Liegè–Bastogne–Liegè ajetaan tulevina viikkoina. Syysklassikko Lombardian ympäriajo poljetaan lokakuun vaihteessa.