Suora

 • Urheiluruutu
 • Taitoluistelun MM: parien vapaaohjelma
 • Taitoluistelun MM: miesten lyhytohjelma

Pärmäkoski ei pystynyt yllättämään Digginsiä – päätti maailmancupkautensa kuudenteen sijaan

Krista Pärmäkoski ei pystynyt taistelemaan maailmancupin päätöskilpailussa, 10 kilometrin vapaan hiihtotavan takaa-ajokilpailussa palkintosijoista. Jessica Diggins nousi loistohiihdollaan sekä takaa-ajon että maailmancupin kakkoseksi.

hiihto
Krista Pärmäkoski
Krista PärmäkoskiLehtikuva

Krista Pärmäkoski halusi tavoitella maailmancupin kokonaiskilpailun kolmatta sijaa, mutta hänellä oli tähän lähinnä vain teoreettiset mahdollisuudet, sillä se olisi vaatinut Jessica Digginsin täydellistä romahtamista.

Pärmäkoski starttasi 10 kilometrin vapaan hiihtotavan takaa-ajokilpailuun kaksi sekuntia Digginsin perään ja kaksikko otti nopeasti edellään lähteneen Ingvild Flugstad Östbergin kiinni. Kolmikko teki hyvää yhteistyötä ja yritti saada kärjessä hiihtäneen Marit Björgenin kiinni.

Björgenin vauhti oli kuitenkin liian kova Pärmäkoskelle ja Östbergille, mutta Diggins päätti yrittää omaa ratkaisuaan ja irtautui takaa-ajoryhmästä noin kolmen kilometrin taivalluksen jälkeen. Päivän nopeimman hiihtoajan tykittänyt Diggins sai Björgenin eroa kiinni, mutta ei tarpeeksi. Björgen otti selkeän voiton Falunin mini-tourilta. Diggins varmisti kakkossijallaan sen, että hän sijoittui ensimmäisenä yhdysvaltalaisena kolmen parhaan joukkoon maailmancupin kokonaiskilpailussa.

Charlotte Kallan vetämä takaa-ajoryhmä sai Pärmäkosken ja Östbergin kiinni ja seitsemän naisen ryhmä pysyi yhdessä muutaman kilometrin verran. Pärmäkoski ei pysynyt tällä kertaa palkintosijakamppailuun, mutta päätti maailmancupin kautensa kuudenteen sijaan. Kolmanteen sijaan kiri Sadie Bjornsen, joka vahvisti näin yhdysvaltalaisnaisten loistopäivää. Hän kukisti loppukirissä Ragnhild Hagan ja Astrid Uhrenholdt Jacobsenin.

Kerttu Niskanen ylitti maaliviivan 11:ntenä, uransa tähän kauteen päättävä Aino-Kaisa Saarinen 23:ntena ja Johanna Matintalo 30:ntena. Anne Kyllönen keskeytti eikä Laura Mononen startannut. Susanna Saapunki jätti leikin kesken jo lauantaina.

Maailmancupin kokonaiskilpailun voitto oli vielä ennen päätöskisaa avoin, mutta 18. sijalle päätynyt Heidi Weng pystyi pitämään ykkössijansa 40 pisteen turvin. Diggins nousi kokonaiskilpailussa peräti toiseksi, sillä Östberg hyytyi takaa-ajossa kahdeksannelle sijalle. Pärmäkoski oli kokonaiscupissa neljäs.

Kisan jälkeen oman osansa huomiosta saivat maailmancup-uransa tähän kilpailuun päättäneet urheilijat. Aino-Kaisa Saarinen tuuletti villisti ylitettyään maaliviivan. Hän sai seuraa "kunniakierrokselle" 41. sijalle tulleesta Anna Haagista ja 43. sijan Kikkan Randallista.

*FALUN, SWE 10 KM (V), TAKAA-AJO *

 1. Marit Björgen NOR 24.18,9
 2. Jessica Diggins USA + 16,7
 3. Sadie Bjornsen USA +1.11,5
 4. Ragnhild Haga NOR +1.12,0
 5. Astrid U. Jacobsen NOR +1.12,8
 6. **Krista Pärmäkoski FIN +1.16,2
**7. Charlotte Kalla SWE +1.17,9
 1. Ingvild F. Östberg NOR +1.19,0
 2. Jonna Sundling SWE +1.30,5
 3. Ebba Andersson SWE +1.44,7
 4. *Kerttu Niskanen FIN +1.51,6 *

 1. Heidi Weng NOR +2.24,6
 2. *Aino-Kaisa Saarinen FIN +2.52,0 *
 3. Johanna Matintalo FIN +3.18,7

Suosittelemme

Tuoreimmat