Suora

  • Elävä arkisto esittää

Krista Pärmäkoski on tyytyväinen kauteensa: ”Selkeä tasonnosto tälle vuodelle”

Kausi 2017–2018 toi Pärmäkoskelle kolme olympiamitalia ja uran ensimmäiset maailmancupin osakilpailuvoitot.

hiihto
Krista Pärmäkoski juhlii kakkossijaansa Suomen lipun kanssa.
Lehtikuva

Krista Pärmäkoski päätti kautensa hiihdon maailmancupissa kuudenteen sijaan vapaan hiihtotavan kymmenen kilometrin takaa-ajossa Ruotsin Falunissa. Cupin kokonaiskisassa hän jäi neljänneksi. Pärmäkoski ei pystynyt kirimään itseään kärkikolmikkoon, kun Yhdysvaltain Jessica Diggins hiihti päätöskisan kakkoseksi.

– Hiihto oli ihan ok tänään kokonaisuutena. Periaatteessa kolmossijasta oli taistelu, mutten pystynyt vastaamaan siihen lopussa. Sen verran oli jalka suorana, Pärmäkoski totesi Yle Urheilulle.

Verrattuna viime kauteen Pärmäkoski suoriutui heikommin maailmancupin pistetaulukoissa. Viime kaudella hän oli kokonaiskisan kakkonen, nyt neljäs. Distanssicupissa hän oli viimeksi kolmas, nyt neljäs. Myös sprintticupissa laskua oli sijoituksen verran. Viime kevään kuutossija vaihtui seiskasijoitukseen.

Siitä huolimatta Pärmäkoski otti tällä kaudella harppauksen eteenpäin urheilijana. Palkintokorokepaikkoja ropisi tasaisesti. Tammikuussa Planicasta tärähti uran ensimmäinen maailmancupin osakilpailuvoitto. Sitä seurasi kolme henkilökohtaista olympiamitalia ja kauden päättäminen kolmeen peräkkäiseen voittoon 10 kilometrin perinteisen kilpailuissa maailmancupissa.

– Selkeä tasonnosto on tälle vuodelle tullut. Minulla oli kuitenkin päätavoitteena olympialaiset. Siellä onnistuin. Ehkä pienellä paremmalla onnella olisin ollut kokonaiscupissa vähän paremmalla sijoituksella, Pärmäkoski tuumasi.

Sairastelu rajoitti hänen osallistumistaan kisoihin esimerkiksi Rukalla, Toblachissa ja Seefeldissä.

Olympiastartit jäivät parhaiten suomalaistykin mieleen kauden kohokohtina.

– Jokainen kisa siellä oli omanlaisensa ja hieno hetki. Sen lisäksi Lahden voitto. Oli se eilinenkin voitto makea. Tietyllä tapaa myös Planica, mutta siellä se hiihto ei ollut niin helppoa kuin Lahdessa ja eilen.

Pärmäkoski jatkaa vielä kauttaan esimerki hiihdon Suomen cupissa Rukalla ensi viikonloppuna, jossa hän osallistuu seuransa viestijoukkueeseen ja lähtee mukaan kymmenen kilometrin henkilökohtaiseen kisaan.

Sen jälkeen alkaa taas harjoitteleminen. Kehityskohteina ovat ainakin vapaa hiihtotapa sekä sprintit.

– Tästä on kiva jatkaa vielä kautta ja harjoitella ensi kesänä, kun tietää, että pystyy myös kisoja voittamaan, Pärmäkoski hymyili.

Lue myös:

Pärmäkoski ei pystynyt yllättämään Digginsiä – päätti maailmancupkautensa kuudenteen sijaan

Pärmäkosken voitto vei suomalaisvaa'an plussan puolelle – nuorten hiihtäjien laaja rynnistys kärkitaistoon yllätti Jauhojärven

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat