Veera Kauppi haaveili pienenä maailman parhaan jalkapalloilijan tittelistä – valittiin maailman parhaaksi salibandyn naispelaajaksi

Tampereen Kooveen hyökkääjä Veera Kauppi on ensimmäinen suomalaisnainen, joka on saanut maailman parhaan naispelaajan -tittelin.

Kuva: Esa Takalo

Ruotsalainen Innebandymagazinet-lehti (siirryt toiseen palveluun) valitsi jo 11. kerran salibandyn maailman parhaan naispelaajan. Valitsijoina toimivat lehden lisäksi salibandytoimittajat sekä maajoukkueiden päävalmentajat. Vuoden 2017 parhaaksi pelaajaksi valittiin Tampereen Kooveen ja Suomen maajoukkueen 20-vuotias hyökkääjä Veera Kauppi.

Kauppi on ensimmäinen suomalaisnainen, joka on päässyt tälle ruotsalaispelaajien värittämälle listalle ja vasta toinen ei-ruotsalainen pelaaja. Sveitsiläinen Simone Berner valittiin vuonna 2008.

Kolmena edellisenä vuonna lehti on valinnut maailman parhaaksi viisinkertaisen maailmanmestarin Anna Wijkin ja tätä ennen valinta kohdistui kolme kertaa nelinkertaiseen maailmanmestariin Emelie Lindströmiin.

Tämän vuoden kymmenen parhaan -listalla oli kaikkiaan neljä suomalaispelaajaa. Kaupin lisäksi listalla oli Classicin Nina Rantala, SB-Pron Tiltu Siltanen ja KAIS Mora IF:n My Kippilä. Kaikki ovat myös maajoukkuepelaajia.

Kauppi on voittanut urallaan kaksi aikuisten MM-hopeaa ja yhden alle 19-vuotiaiden MM-hopean. Hän on pelannut myös liigajalkapalloa Tampereen Ilveksen riveissä, mutta loukattuaan polvensa kaksi vuotta sitten hän on keskittynyt lähinnä salibandyyn.

- On vaikea tajuta, että tämä on totta. Olen jo pienestä pitäen haaveillut, että minusta tulisi maailman paras jalkapalloilija, mutta ei haittaa, että valinta tuli tässä kategoriassa, Kauppi kertoi Innebandymagazinetin haastattelussa.

Miesten parhaaksi pelaajaksi valittiin vuoden 2014 maailmanmestari ja nelinkertainen Ruotsin mestari Alexander Galante Carlström. Classicin ja maajoukkueen puolustaja Krister Savonen oli listalla toinen. Savosen lisäksi 10 parhaan joukkoon pääsivät myös Växjö IBK:n Eero Kosonen ja FC Helsingborgin Nico Salo.

Kaupin valinnasta kertoi Suomessa ensimmäisenä Pääkallo.fi-sivusto.