1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. PyeongChangin paralympialaiset 2018

Presidentti Niinistö: Suomessa osataan arvostaa paraurheilua

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö vastaanotti Pyeongchangin kisoista kotimaahan saapuneen Suomen paralympiajoukkueen. Niinistö sai joukkueelta tuliaisiksi pehmoleluja.

Kulta- ja pronssimitalisti Matti Suur-Hamari, presidentti Sauli Niinistö pronssimitalisti Ilkka Tuomisto.
Katso video kuvaa klikkaamalla.

Presidentti Sauli Niinistö toivotti maanantaina Suomen paralympiajoukkueen tervetulleeksi Suomeen ja kiitteli tervetuliaispuheessaan joukkueen edustaneen ”tätä maailman onnellisinta maata” hienolla tavalla. Niinistö kertoi seuranneensa Pyeongchangin paralympialaisia jonkin verran ja piti itsensä ajan tasalla kilpailuiden tapahtumista.

- Kuulin tuossa, että nytkin oli 40 maata mukana ja kun talvikisoista on kysymys, niin kyllä siellä pohjoinen pallonpuolisko on hyvin edustettuna, Niinistö totesi Yle Urheilun haastattelussa.

- Minusta (kelkkahiihtäjä) Sini Pyyn kuvaukset siitä, mitä urheilu on hänelle antanut ja antaa, ovat hyvin vaikuttavia.

Niinistön mielestä Suomessa osataan tänä päivänä arvostaa vammaisurheilua, mistä hyvänä esimerkkinä on Leo-Pekka Tähden valinta Vuoden urheilijaksi vuonna 2016.

Presidentti Niinistö sai Pyeongchangin olympiakisojen jälkeen Suomen joukkueen jäsenten neuloman peiton, joka oli tarkoitettu presidenttiparin poikavauvalle. Paralympiajoukkueelta Niinistö sai pehmoleluja.

Onko peitto ollut käytössä?

- Kyllä on, Niinistö vakuutti.