1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. PyeongChangin paralympialaiset 2018

Kahden paralympiamitalin Suur-Hamari ei jää lekottelemaan mitalien loisteeseen – "Tähtäin on Pekingissä"

Matti Suur-Hamari palasi Etelä-Korean paralympiamatkalta kotiin kulta- ja pronssimitalin kanssa. Seuraavaksi on edessä pieni loma.

Matti Suur-Hamari esittelee mitalejaan.

Matti Suur-Hamarin lomasuunnitelmat ovat vielä pahasti kesken, mutta seuraavat arvokisatavoitteet ovat jo kirkkaana mielessä. Etelä-Korean paralympialaisissa lumilautacrossin kultaa ja banked slalomin pronssia saavuttanut laskija haluaa olla neljän vuoden päästä jälleen keskikorokkeella.

Uralta on nyt kertynyt kaikkien merkittävien kilpailujen kultaa X-Gamesista MM-kisoihin ja maailmancupiin.

– Kyllä nälkää riittää. Tämä on niin hienoa hommaa, etten vaihtaisi päivääkään pois. Olen sanonut, että jos ukko on kunnossa ja olosuhteet sen mukaiset, niin neljä vuotta jatketaan. Tähtäin on Pekingissä, maanantaina kisareissulta palannut Suur-Hamari kommentoi Yle Urheilulle.

– Ensi vuonna olisi MM-kisavuosi taas ja kaksi kultamitalia puolustettavana. Vähän aikaa nautiskellaan näistä mitaleista ja sitten laitetaan taas haalarit niskaan. Katse kohti seuraavaa kautta.

Helsinki-Vantaan lentokentällä paralympiasankari sai komean vastaanoton, kun presidentti Sauli Niinistö halusi jututtaa kultamitalistia. Suur-Hamari oli silmiin nähden otettu Niinistön kohtaamisesta.

– Siinä keskusteltiin, minkälainen rata oli ja mitä jatkoa ajatellen. Käytiin vähän lajin luonnetta läpi. Kyllä herra presidentti oli hyvin kiinnostunut lumilautacrossista, Suur-Hamari kertasi keskustelua.

– Olihan se ihan mahtavaa, että herra presidentti oli vastassa. Ja oli seurannut kisoja koko ajan. Tuntuu, että koko Suomen kansa eli mukana. Kun tuli onnistumisia, kyllä kännykkä piippasi siihen malliin.

Vaikka mitalit roikkuivat kaulassa, Suur-Hamari tuntui edelleen hieman häkeltyneeltä saavutuksestaan.

– Päivä päivältä hymy vain leviää. Ihan makea fiilis. Mahtavaa, että näitä lähdettiin hakemaan ja päästiin tavoitteisiin.

Lue myös:

Kaksi mitalia saavuttanut Suur-Hamari häkeltyi täysin menestyksestään: "Onhan tämä ihan uskomatonta"

Jälleen suomalaismitali – Matti Suur-Hamari laski paralympiapronssia!

Suur-Hamari taituroi paralympiakultaa!