Suora

  • Ski Tour, sprintit, Åre
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Kiinan urheiluministerillä kova vaatimus: edustaja jokaiseen 102 olympialajiin

Kiina haluaa Pekingin vuoden 2022 talviolympialaisista aiempaa enemmän menestystä.

olympialaiset
Pekingin olympialaiset 2022.
Vuonna 2008 Pekingissä järjestettiin kesäolympialaiset. Vuonna 2022 vuorossa ovat talvikisat.AOP

Kiinan pääkaupungista Pekingistä tulee vuonna 2022 historian ensimmäinen kaupunki, jossa on järjestetty sekä kesä- että talviolympialaiset. Kisojen odotetaan tuovan maahan paljon olympiaturisteja – sekä tietysti menestystä.

Tästä osoituksena Kiinan urheiluministeri Gou Zhongwen esitti kiinalaisurheilijoille kovan vaatimuksen: saada edustaja jokaiseen olympialaisten 102:een kisalajiin.

- Ymmärrämme, ettei se tule olemaan helppoa. Mutta haluamme Pekingin kisojen täydellä edustuksella osoittaa maailmalle määrätietoisuuttamme, Zhongwen lausui Kiinan kansankongressissa pitämässään puheessa.

Helmikuussa Etelä-Korean talviolympialaisissa Kiinalla oli edustaja jokaisessa 12 talvilajissa. Kiinalaisia ei kuitenkaan nähty kaikissa kisalajeissa, tarkemmin ottaen miesten ampumahiihdossa ja mäkihypyssä sekä naisten rattikelkkailussa ja skeletonissa.

Kiinan 80-henkinen olympiajoukkue nappasi Koreasta vain yhden olympiakullan, kun neljä vuotta aiemmin Sotshista kotiintuomisina oli kolme kultaa.

- Meillä oli (Etelä-Korean olympialaisissa) lupaavia urheilijoita, ja koimme myös editystä joissain hiihtolajeissa. Ja mikä tärkeintä, muiden maiden huippuja vastaan kilpaileminen on saanut urheilijoidemme luottamuksen talviolympialaisia kohtaan kohoamaan, Zhongwen muotoili.

- Se osoittaa, että meidän on jatkettava panostusta talvilajeihin, ja käytettävä hyväksemme loistava tilaisuus esitellä maailmalle kiinalaisen urheilun tasoa.

Lähteet: South China Morning Post

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat