Mäkäräiselle toivotaan kristallia kauden päätteeksi – "Koko Ruotsin joukkue kannustaa Kaisaa"

Kaisa Mäkäräinen jatkaa tänään taisteluaan ampumahiihdon naisten maailmancupin kokonaisvoitosta. TV2:n lähetys kello 15.35.

ampumahiihto
Kaisa Mäkäräinen
Kaisa Mäkäräisellä on vielä paljon pelissä.Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

TJUMEN. Kuten miehissäkin, myös naisten ampumahiihdon maailmancupin kokonaiskilpailun kannalta Tjumenin pikakisa saattaa olla jo ratkaiseva. Slovakian Anastasia Kuzminan etumatka toisena olevaan Kaisa Mäkäräiseen on 41 pistettä ja peräti 52, kun poistetaan laskuista kaksi huonointa tulosta.

Perjantain pikakilpailun jälkeen ohjelmassa on takaa-ajo, johon tuttuun tapaan lähdetään pikakilpailun jälkeisistä asetelmista, joten Mäkäräisen pitäisi olla Kuzminan edellä tai vähintään tuntumassa pikakisassa, jotta taistelu kauden päätteeksi jaettavasta kristallipallosta vielä jatkuisi.

Satunnaisotanta Mäkäräisen kilpasiskoista paljastaa, että kilpakumppanit ovat suomalaisen puolella. Kontiolahdella kaikissa starteissaan palkintokorokkeelle kavunnut Italian Lisa Vittozzi tosin tiedostaa suomalaisen vaikeudet viime kisoissa.

- Kaisa on vahva, mutta viimeisimmissä kilpailuissa hän on tehnyt paljon virheitä ampumapenkalla. Kuzmina on ollut tasaisempi. Toivon Kaisan voittoa, mutta vaikea sanoa, Vittozzi toteaa.

- Kaisalla on niin pitkä ura, että hän kyllä kristallipallon ansaitsisi, Vittozzi jatkaa.

Samoilla linjoilla on myös Tjumenissa uransa päättävä puolalainen Weronika Nowakowska.

- En ole koskaan peitellyt sitä, että olen Kaisa-fani. Hänellä meni olympiakisat niin huonosti, joten olisi hienoa, jos hän pystyisi nyt voittamaan cupin ja näyttämään olevansa maailman paras urheilija, Nowakowska hehkuttaa.

Myös ruotsalaisleirissä liputetaan enemmän suomalaisen puolesta. Ruotsin joukkueen Mona Brorsson odottaa kilpailun pysyvän tiukkana ja jännittävänä loppuun asti.

- Koko Ruotsin joukkue kannustaa enemmän Kaisaa. Kannustamme aina pohjoisia naapureitamme hieman enemmän, Brorsson toteaa.

- Kaisa on todellinen legenda. Hän on tehnyt paljon lajin eteen. Hän on todellinen esikuva, Brorsson vielä jatkaa.

Naisten pikakilpailu TV2:ssa klo 15.35.

Lue lisää:

Kaisa Mäkäräinen tietää, että nyt taulujen on pudottava – kristallipallon kohtalo setvitään ampumapaikoilla: "Ei homma ratkea ladulla ainakaan minun eduksi"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat