Patrik Laine palasi jo kaukaloon – "Hän oli todella, todella hyvä"

Patrik Laine taistelee edelleen NHL:n maalipörssin voitosta.

Patrik Laine. Kuva: AOP

Loukkaantumisesta kärsinyt Winnipegin suomalaismaalitykki Patrik Laine pääsi jäälle yön NHL-ottelussa Anaheimia vastaan.

Kauden aikana 43 maalia tehnyt Laine ei kuitenkaan kerryttänyt pistesaldoaan, kun Winnipeg vei jatkoajalla 3-2-voiton vastustajastaan. Laine pelasi Anaheim-ottelussa yli 18 minuuttia ja laukoi maalia kohti viisi kertaa. Hän sai ylivoimavastuuta yli kaksi minuuttia.

Laine oli perjantaina mukana jääkiekkoseuransa aamuharjoituksissa. Tuolloin hän kertoi loukkaantuneen jalkansa tuntuneen paremmalta, mutta ei ollut varma pelikunnostaan.

Winnipegin päävalmentaja Paul Maurice sanoi perjantaina, että Laine haluaa pelata. Päivää aiemmin päävalmentaja arvioi, että Laine on sivussa 4-14 päivää. Hän totesi kuitenkin, että Laine palaa otteluihin, kunhan saa luistimen jalkaansa.

Pienestä loukkaantumisesta toipuminen näytti jopa piristäneen Laineen pelaamista, minkä Maurice pani merkille hirtehisellä kommentillaan.

- Hän oli todella, todella hyvä. Ehkä täytyy ampua häntä harjoituksissa muutaman kerran nilkoille. Ne ovat toisaalta minun laukauksiani, joten ne eivät satuta häntä, Maurice veisteli Jetsin videohaastattelussa.

Laine loukkaantui tiistaina torjuttuaan Los Angeles Kingsin Alec Martinezin laukauksen vasemmalla jalallaan.

Laine on tällä hetkellä NHL-maalipörssissä toisena. Washingtonin Aleksander Ovetshkin johtaa liigan maalipörssiä 44 maalilla. Pittsburghin Jevgeni Malkinilla on kasassa 41 osumaa.

Lue myös: