Suora

  • Uimahyppyjen MM, naisten 3 m:n välierät
  • Uimahyppyjen MM, miesten 3 m:n loppukilpailu
  • Uimahyppyjen MM-kilpailut 18.7.
  • Urheiluruutu
  • Aviopari katoaa
  • Urheiluruutu

Lewis Hamiltonin häikäisevä ylivoima tyrmistytti F1-piirit: "Yksi hienoimmista kierroksista, mitä olen Formula ykkösissä nähnyt"

Yle Urheilun asiantuntijan Jukka Mildhin mukaan Lewis Hamiltonin nappikierros oli nimenomaan kuljettajan, ei tallin, ansiota.

Formula 1
Lewis Hamilton
AOP

Mercedeksen Lewis Hamilton ajoi Australian GP:n aika-ajoissa paalupaikalle lähes seitsemän kymmenyksen erolla Ferrarin Kimi Räikköseen. Formula ykkösissä yksikin sekunnin kymmenys on suuri ero, joten Hamilton oli Albert Parkin radalla ylivoimainen.

Hallitseva maailmanmestari on näyttänyt heti kauden ensimmäisenä GP-viikonloppuna Melbournessa olevansa jälleen suurin suosikki MM-taistossa.

– Se oli iso statement sikäli, että hän osoitti olevansa todella kovassa kunnossa, Yle Urheilun asiantuntija Jukka Mildh ihasteli.

Hamilton teki tasaisen kovaa jälkeä koko aika-ajojen ajan, mutta unelmakierros nähtiin vasta viimeisellä yrityksellä. Hamilton ajoi runsaan viiden kilometrin pituisen ratakierroksen aikaan 1.21,164.

– Tämä oli yksi hienoimmista kierroksista, mitä olen Formula ykkösissä nähnyt. Se oli niin puhdas, eleetön ja tarkka kierros. Hän pääsi sellaiseen flow-tilaan, eivätkä olosuhteet edes olleet optimaalisimmat, Mildh sanoi.

Myös Lewis Hamilton oli sitä mieltä, että kierros oli yksi hänen uransa parhaista.

– Olen niin iloinen tuosta kierroksesta. Tavoittelen aina täydellisyyttä ja tuo oli niin lähellä sitä kuin voin päästä, Hamilton hehkutti.

Kierros oli myös osoitus siitä, että Mercedes on tälläkin kaudella muita talleja edellä. Mildh kuitenkin muistutti, ettei tuollaista eroa muihin kurota ilman kuljettajan huippuonnistumista.

– Sanoisin, että tämä kierros meni 65-prosenttisesti kuljettajan piikkiin ja 35-prosenttisesti auton piikkiin, Mildh arvioi.

Hamiltonia ylistettiin aika-ajon jälkeen monelta suunnalta. Kehujien joukkoon liittyi myös entinen tallikaveri Nico Rosberg.

– Kun hän on tuollaisessa kunnossa, muut voivat ihan hyvin pakata kamppeensa ja lähteä, koska hänen kukistamiseen ei löydy mitään keinoa, Rosberg sanoi Sky Sportsille.

Australian GP ajetaan sunnuntaina kello 8.10 alkaen.

Lue myös:

Lääkäreiltä helpottavan viestin saanut Bottas selitti hurjaa ulosajoaan C Morelle: "Se oli varmaan vähän kostea se ulkokantti"

Valtteri Bottas ajoi rajusti seinään Australian GP:n aika-ajoissa – Hamilton paalulle, Räikkönen upeasti toinen

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat