Suora

  • Huuhkajia ja panelistijuoruja
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Aino-Kaisa Saarinen ei tajunnut tulevansa voittajana maaliin: "Sattunut ja tapahtunut kaikenlaista"

Lempäälän Kisan viestiankkuri Aino-Kaisa Saarinen hämmentyi Suomen cupin naisten viestin loppuratkaisusta Rukalla.

hiihto
Aino-Kaisa Saarinen.
Aino-Kaisa Saarinen ei tiennyt hiihtävänsä voittajana maaliin.AOP

Ankkurina hiihtänyt Aino-Kaisa Saarinen siivitti Lempäälän Kisan voittoon Suomen cupin naisten viestissä Rukalla. Saarinen kuvitteli hiihtävänsä kolmantena ja sai vasta maaliintulonsa jälkeen tietää, että Lempäälä juhli viestivoittoa.

- Luulin, että kaksi kärkijoukkuetta olivat karanneet niin kauas, että en edes näkisi heitä. Kysyin sitten maalissa, että monensiako oikein olimme. Vastasivat, että voitimme. Minulla ei ollut mitään käsitystä tilanteesta, Saarinen naureskeli.

Saarisella riitti tapahtumia muuallakin kuin hiihtoladuilla.

- Minulle on taas sattunut ja tapahtunut kaikenlaista. Varasin lentolipunkin väärällä nimellä (Saarinen / Saarinen), ja sitäkin piti alkaa vaihdella. Mutta onneksi osasin sentää kiertää oikean kisalenkin, vaikken sijoitustani tiennytkään, Saarinen sanoi.

Lempäälän Kisan joukkueessa hiihtivät Leena Nurmi, Sanni Alatalo ja ankkurina siis Saarinen. Toiseksi sijoittunut Vuokatti Ski Team Kainuu taipui 4,1 sekunnilla. Hämeenlinnan Hiihtoseura nappasi kolmannen sijan.

Miesten viestin ykkönen oli Jämin Jänne, jonka riveissä hiihtivät Markus Vuorela, Antti Ojansivu ja Ristomatti Hakola. Jämi jätti Kouvolan Hiihtoseuran 9,9 sekunnin erolla kakkoseksi. Pohti Ski Team vei kolmannen sijan.

Rukan viestit kilpailtiin perinteisellä hiihtotavalla.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat