Hakola toivoo saavansa haastaa ampumahiihdon supertähden Fourcaden

Rukan Suomen cupissa juhlinut Ristomatti Hakola toivoo, että pääsee haastamaan ampumahiihdon superähden Martin Fourcaden myöhemmin keväällä järjestettävissä sotilaiden MM-kisoissa.

Ristomatti Hakola oli ykkönen Suomen cupissa. Kuva: Tomi Hänninen

Ristomatti Hakola hiihti ykköseksi Suomen cupin miesten 20 km:n (v) matkalla Rukalla. Hakola ankkuroi jo lauantaina Jämin Jänteen viestivoittoon ja jatkoi huimaa menoaan sunnuntaina hiihdetyssä yhteislähtökilpailussa.

Hakola lähti rajuun hyökkäykseen viimeisessä nousussa ja hiihti voittoon 4,8 sekunnin erolla toiseksi sijoittuneeseen Ari Luusuaan. Kolmanneksi sijoittunut Lari Lehtonen jäi 7,2 sekuntia kärjestä. Luusua on Suomen cupin kokonaistilanteen johdossa.

Hakolan mukaan matkavauhti oli sen verran maltillista, että voimia jäi kovaan loppuvetoon.

- Missään vaiheessa ei hiihdetty hirveän lujaa vauhtia. Viimeinen nousu on täällä niin näyttävä, että tein jo eilen (lauantaina) päätöksen ratkaista kilpailun siellä, Hakola kertoi Yle Urheilulle.

Suomen cup huipentuu Taivalkosken SM-hiihtoihin huhtikuussa. Hakola ei ole lähtöviivalla Taivalkoskella, vaan lähtee kilpailemaan sotilaiden MM-kisoihin, joissa hänen lajeihinsa kuuluu myös ampumahiihtoa.

- Toivottavasti myös Martin Fourcade tulee lähtöviivalle, Hakola viittasi ampumahiihtoa jo vuosia hallinneeseen ranskalaiseen supertähteen.

- Ampumahiihto on minulle enemmänkin harrastus, mutta käydään nyt kerran vuodessa kokeilemassa sitäkin. Pyyhitään aseesta pölyt ja katsotaan, miten laukaukseni osuvat, Hakola sanoi.

SUOMEN CUP, KUUSAMO

Miehet, 20 km (v) / Yhteislähtö

1) Ristomatti Hakola 46.33,8
2) Ari Luusua + 4,8
3) Lari Lehtonen + 7,2
4) Perttu Hyvärinen + 7,4
5) Antti Ojansivu + 17,0
6) Joel Ikonen + 17,7
7) Anssi Pentsinen + 33,8
8) Ville Nousiainen + 1.00,0
9) Markus Vuorela + 1.08,4
10) Heikki Korpela + 2.00,0

Lue lisää: