Suomen ampumahiihdolle uusvanha päävalmentaja – pitkään Yhdysvalloissa vaikuttanut Kähkönen palaa maajoukkueen ruoriin

Jonne Kähkönen on toiminut kahden olympiadin ajan Yhdysvaltojen naisten ampumahiihtomaajoukkueen päävalmentajana. Nyt hän korvaa Antti Leppävuoren Suomen maajoukkueessa.

ampumahiihto
Jonne Kähkönen
Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Suomen ampumahiihtomaajoukkueen uusi päävalmentaja on Jonne Kähkönen. Hän palaa pestiin kahdeksan vuoden tauon jälkeen. Sopimus on 2+2-vuotinen.

Kähkönen, 45, on työskennellyt vuodesta 2010 Yhdysvaltojen naisten ampumahiihtomaajoukkueen päävalmentajana ja Lake Placidin olympiaharjoituskeskuksen päävalmentajana. Kähkönen palaa nyt Yhdysvalloista Suomeen ja korvaa pestissään Antti Leppävuoren.

Kähkösen edellisen päävalmentajapestin aikana Suomen nykyinen ykköstykki Kaisa Mäkäräinen nousi tavoittelemaan kärkisijoja maailmancupissa. Suomi ei saavuttanut Kähkösen aikana mitaleita.

Ennen edellistä pestiään Suomen maajoukkueessa Kähkönen oli työskennellyt Lahden Hiihtoseuran nuorisopäällikkönä sekä ampumahiihtoliiton nuorten valmentajana ja olympiajoukkueen huoltajana. Hän on toiminut urallaan myös Kanadan B-maastohiihtojoukkueen valmentajana.

Leppävuori työskenteli Suomen ampumahiihtomaajoukkueen päävalmentajana kaksi viime vuotta.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat