Hyppää sisältöön

Huippuottelun jälleen pelannut Noora Räty joutui pettymään naisten "Stanley Cupissa"

Noora Rädyn loistava torjuntavire ei aivan riittänyt siivittämään Kunlun Red Staria naisten Clarkson Cupin voittajaksi.

Noora Räty piti Kunlunia pitkään pinnalla tärkeillä torjunnoillaan. Jatkoajalla syntyneen 2-1-maalin sivalsi suomalaisen selän taakse Markham Thunderin hyökkääjä, Kanadan olympiapelaaja Laura Stacey, kun jatkoaikaa oli pelattu 63.48.

Räty ei voinut tolppien välissä mitään suoraan syötöstä lauotulle, tarkalle ylänurkkavedolle.

- Noora on taistelija. Emme me sanoja vaihtaneet maalin jälkeen, mutta hänen katseestaan näki, että takaisku söi aika tavalla. Uskon kuitenkin, että parin päivän päästä hänkin ymmärtää, että finaalipaikka oli jo hyvä suoritus, arveli Kunlunin apuvalmentaja Saara Niemi.

Markham oli joukkueista parempi ja vei laukaukset varsinaisella peliajalla selvästi 34-17. Kanadalaisjoukkue Thunderille Clarkson Cupin (naisten vastine miesten Stanley Cupille) voitto oli seurahistorian ensimmäinen.

"Noora antoi jälleen mahdollisuuden voittaa"

Yllättäen Rätyä ei palkittu ottelussa jälkikäteen yhdelläkään tähdellä, vaikka hän oli Kunlunin tärkein lenkki läpi ottelun.

- Noora antoi taas joukkueelle mahdollisuuden voittaa ja otti koko ottelun ajan ihan huikeita koppeja. Noora on se suurin syy, että me pääsimme ylipäätään finaaliin asti.

Saara Niemi myönsi rehdisti, että kiinalaisjoukkueelta oli lähes maksimitulos, että Red Star sinnitteli ylipäätään jatkoajalle asti.

- Jatkoajalla pelin henki on aina tolppa sisään, tolppa ulos. Pitkä kausi takana ja paljon ollaan tehty töitä. Totta kai tappio nyt harmittaa, mutta täytyy antaa samalla vastustajalle kunniaa, olivat tänään parempia niin tilanteiden valossa kuin sitten jatkoajalla.

Kunlunin joukkueeseen kuuluu myös suomalaishyökkääjä Anniina Rajahuhta, joka ei pelannut sunnuntaina..

NAISTEN CWHL:N FINAALI, CLARKSON CUP

Markham Thunder CAN - Kunlun Red Star CHN ja 2-1 (1-0,0-1,0-0,1-0)

Lue myös:

.
.