Ruotsi näyttää Suomelle, miten naisten joukkuelajien arvostusta ja tasoa voi nostaa – Marianne Miettinen ja Riikka Välilä kertovat Urheiluhullut-ohjelmassa keinoja "kivikautisen asenteen" muuttamiseen

Urheiluhullut-ohjelmassa pureudutaan naisten palloilulajien ankeaan tilanteeseen Suomessa. Muutosta vaaditaan, mutta mitä sen eteen pitäisi tehdä?

urheilu
Naisleijonat juhlii
Jussi Nukari / Lehtikuva

Kuka kiinnostuisi naisten palloilusarjoista ja -seuroista Suomessa? Urheiluhullut-ohjelmassa selvitetään, miksi naisten joukkueurheilu porskuttaa Ruotsissa valovuoden Suomea edellä.

Länsinaapurissa naisten palloilujoukkueiden nähdään tuovan imagohyötyä seuroille. Monet muutkin maat, kuten Kiina ja Venäjä, tekevät jo valtavia satsauksia esimerkiksi naisten jääkiekkoon.

Naisleijonien päävalmentajan Pasi Mustosen mukaan kehityksen suurin este Suomessa on ”kivikautinen asenne”. Mitä se tarkoittaa konkreettisesti? Ja mitä pitäisi tehdä, jotta asennemuutos Suomessa tapahtuisi? Tarvitaanko jo järeämpiä keinoja, esimerkiksi lakimuutoksia, kuten Islannissa on tehty?

Muun muassa näihin kysymyksiin vastaavat jääkiekkoilija Riikka Välilä ja jalkapallovalmentaja Marianne Miettinen. Urheiluhullut-ohjelman juontaa toimittaja Jussi Paasi.

Urheiluhullut suorana lähetyksenä Radio Suomessa maanantaisin kello 18.02 ja podcastina Yle Areenassa.

Lue myös:

Naisten ammattilaisurheilua ei juuri ole, mutta tehtäisiinkö jotain asialle? “Nyt ei voida enää toimia samalla tavalla kuin tähän saakka”

Viranomaisilta tyly päätös olympiamitaleista taisteleville Suomen huippupelaajille: työttömyyskorvaus evättiin jääkiekkoilun takia – "Tämä tuntuu tosi epäreilulta"

"Pelaatko sä oikeasti jalkapalloa, sähän oot tyttö" – enää Suomen tähtivahtia ei vähätellä, ja tulevaisuudessa kuningaspeli tarjoaa naisillekin miljoonan euron tilin

Huippututkija hämmästelee: Urheilijasta tulee Suomessa helposti asiantuntija yhdellä mitalilla – "Se on surullista"

Lumilautailun tähti Eero Ettala kritisoi esikuvaksi valittua Enni Rukajärveä – vertasi sponsorin hylkäämistä selkään puukottamiseen

Kuka on suomalaisen hiihdon seuraava iivoniskanen tai kristapärmäkoski? Reijo Jylhä nimesi oitis yhden huippulupauksen

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat