NHL-sopimus tehty! Eeli Tolvanen jättää Jokerit – seurapomo toivotti onnea Pohjois-Amerikan valloitukseen

Huippulupaava hyökkääjä vahvisti Yle Urheilulle tehneensä tulokassopimuksen Nashville Predatorsin kanssa. Tolvanen lähtee Pohjois-Amerikkaan heti.

KHL
Eeli Tolvanen
Eeli TolvanenLehtikuva

Hyökkääjä Eeli Tolvanen jättää Jokerit. Helsinkiläisseura tiedotti asiasta maanantaina (siirryt toiseen palveluun). Nashville Predatorsin NHL-varaus Tolvanen, 18, suuntaa Pohjois-Amerikkaan.

Tolvanen vahvisti Yle Urheilulle maanantaina, että hän on tehnyt tulokassopimuksen Nashvillen kanssa. Jokerien pelaajakoordinaattori Janne Vuorinen toivotti Twitterissä Tolvaselle onnea NHL-valloitukseen. "Good luck to @PredsNHL", Vuorinen kirjoitti (siirryt toiseen palveluun).

Tolvanen tuli Jokereihin Pohjois-Amerikan juniorisarja USHL:stä tälle kaudelle. Hän pelasi sensaatiomaisesti KHL:ssä ja nousi Suomen miesten olympiajoukkueen ykköstähdeksi.

– Homma lähti heti alusta asti rullaamaan hyvin. Saimme joukkueena ja itsekin pelin kulkemaan. Oli aika helppo hypätä mukaan ja tämä on ollut paras joukkue, jossa olen koskaan ollut mukana, Tolvanen sanoi Jokerien verkkosivuilla.

Tolvanen teki runkosarjassa 36 (19+17) tehopistettä 49 ottelussa. Pudotuspeleissä hän teki seitsemän (6+1) tehopistettä 11 ottelussa.

Jokerien kausi päättyi lauantaina KHL:n konferenssivälieriin. Helsinkiläiset putosivat Moskovan TsSKAa vastaan otteluvoitoin 2–4.

– Olisin toivonut, että olisimme menneet vielä pidemmälle, koska olimme huikea perhe ja oli kiva olla osana sitä.

Tolvanen lähtee Pohjois-Amerikkaan keskiviikkona. Hän liittyy Nashvillen NHL-joukkueeseen, joka johtaa läntistä konferenssia ja on yksi sarjan suurimmista mestarisuosikeista.

Runkosarjaa on jäljellä seitsemän ottelua. Nashville todennäköisesti kokeilee Tolvasta viimeisissä otteluissa ennen pudotuspelejä. Jos nuori lupaus pysyy NHL-vauhdissa, peliaikaa lienee luvassa myös kauden ratkaisupeleissä.

Lue myös:

Kommentti: Vihtiläinen "ihmelapsi" on kantrikaupungin uusi kultakimpale, jolle raivataan paikkaa kärkiketjuun

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat