Suora

  • Urheiluruutu
  • Jalkapallon Saksan cupin välieräottelu Werder Bremen - Bayern München
  • Jalkapallon Saksan cup, välieräottelu
  • Jalkapallon Italian cupin välieräottelu Milan - Lazio, kuvailutulkkaus
  • Jalkapallon Italian cupin välierän Milan - Lazio 2. osaottelu
  • Urheiluruutu

USA:n voimistelujoukkueen hyväksikäyttäjälääkärin esimiestä syytetään häirinnästä ja laiminlyönneistä

70-vuotias ex-dekaani pidätettiin maanantaina.

voimistelu
Hyväksikäytöstä tuomittu Yhdysvaltain voimistelumaajoukkueen entinen lääkäri Larry Nassar.
Larry Nassar.AOP

Yli 200 naisen ja tytön hyväksikäytöstä tuomitun lääkärin Larry Nassarin esimies saa syytteet häirinnästä ja laiminlyönneistä Yhdysvalloissa. Michiganin valtionyliopiston entinen dekaani oli Nassarin lähin esimies Nassarin toimiessa Michiganin yliopiston lääkärinä. Nassar toimi myös Yhdysvaltain voimistelumaajoukkueen lääkärinä. Molemmissa toimissaan hän syyllistyi hyväksikäyttöihin lääkärintyön varjolla.

70-vuotias ex-dekaani pidätettiin maanantaina. Häntä syytetään siitä, ettei hän valvonut Nassarin toimia tarpeeksi tai vastannut asianmukaisesti valituksiin, jotka koskivat Nassaria. Lisäksi ex-dekaania syytetään muun muassa kahden naisen kourimisesta julkisessa tilaisuudessa sekä sopimattomista puheista naisopiskelijoille. Hän oli syytteiden mukaan pyytänyt opiskelijoilta alastonkuvia.

Dekaanin työtoimiston tietokoneelta yliopistolta löytyi alastonkuvia Michiganin yliopiston opiskelijoista sekä videomateriaalia, jossa hyväksikäytöistä tuomittu Nassar tekee kyseenalaisia "hoitotoimenpiteitä" nuorelle naispotilaalle, oikeudelle jätetyissä asiakirjoissa sanotaan.

Dekaanin asianajaja John Dakmak on sanonut asiakkaansa kiistävän kaikki syytökset soimattomasta käytöksestä tai laiminlyönneistä. Jos ex-dekaani todetaan syylliseksi, hän voi saada jopa yhdeksän vuoden vankeustuomion. Hänen entinen alaisensa Nassar viettää loppuelämänsä vankilassa.

Nassar sai 40-175 vuoden vankeustuomion laajassa hyväksikäyttöjutussa ja 60 vuoden vankeustuomion lapsipornon hallussapidosta.

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat