Suora

  • Huuhkajia ja panelistijuoruja
  • Käsipallon Champions League: Cocks - Sporting CP
  • Urheiluruutu
  • Käsipallon Champions League, Cocks - Sporting CP
  • Vastentahtoinen paluumuuttaja Jac Karlsson ikävöi käsipalloilijan ammattilaiselämää
  • Maalikuningas Filip Valencic: Ulkomailla futis on bisnestä, Suomessa joukkue on perheesi
  • Urheiluruutu

JYP-seurajohto näytti ovea Virtaselle – "Ratkaiseva loikka ei osunut lankulle"

JYPin urheilutoimenjohtaja Jukka Holtari taustoittaa Marko Virtasen potkujen taustoja.

Jääkiekon miesten SM-liiga
Pettyneitä JYP-pelaajia kuvassa
JYP-kausi päättyi pettymykseen.AOP

Jääkiekon SM-liigan mitalipeleistä karsiutunut JYP (Jyväskylä) on erottanut päävalmentajansa Marko Virtasen. Virtanen, 49, on luotsannut JYPiä viiden kauden ajan, mutta joutui nyt väistymään tehtävistään.

Virtasen sopimuksen oli määrä kestää ensi vuoden kevääseen, mutta sopimus on purettu ja seuraavan päävalmentajan kartoitus aloitettu.

JYPin urheilutoimenjohtajan Jukka Holtarin mukaan seurajohto pyrki tukemaan Virtasta viimeisen saakka, mutta tulokset eivät vain täyttäneet tavoitteita. HIFK päätti JYPin kauden otteluvoitoin 4-2.

- Kilpaurheilu ja tulos ovat tässä avainsanoja. Tulos jäi vajaaksi, putoaminen jo puolivälierissä oli iso pettymys. Olemme tukeneet "Veltsua" (Marko Virtanen) ja yrittäneet riittävän monta kertaa, että ratkaiseva loikka olisi osunut lankulle, Holtari taustoitti Yle Urheilulle.

- Pitää analysoida vielä tarkemmin, mikä kenenkin rooli oli siinä, ettei viimeinen loikka osunut lankulle. Vaikka nyt kävi tällä tavalla, niin voin sanoa, että JYP on silti tämän vuosikymmenen menestynein liigajoukkue, Holtari painotti.

Katastrofaalinen romahdus

JYP romahti käsittämättömällä tavalla keskiviikkona pelatussa puolivälierien kotiottelussaan HIFK:ta vastaan. HIFK kiri uskomattomien vaiheiden jälkeen jatkoerävoittoon 7-6, vaikka JYP oli hurjastellut avauserässä jo 5-0-johtoon.

Holtarin mukaan yksittäisen ottelun romahdus ei painanut vaakakupissa.

- Yksittäisten pelien tulokset eivät ratkaise. Marko Virtanen ansaitsee kunnioituksen jo vuosikymmenen ajan seuran hyväksi tekemästään työstä eikä yksittäinen ottelu vie pois sitä kunnioitusta, Holtari korosti.

Virtanen sai kenkää, vaikka JYP valloitti aikaisemmin tällä kaudella seurajoukkueiden Euroopan mestaruuden (CHL).

- CHL:n mestaruutta ei kukaan vie koskaan meiltä, sehän on meille ikuisesti naputeltu. Upeita virstanpylväitä seuramme historiassa, Holtari palasi kauden riemukkaimpiin hetkiin.

JYP haluaa kartoittaa rauhassa tilanteensa eikä Holtari lähde ennakoimaan, milloin päävalmentajakysymys saadaan ratkaistua.

- Olemme jo rakentaneet hyvän joukkueen ensi kaudeksi, joten meillä on aikaa tehdä rauhassa analyysit tilanteestamme ja siitä, minkälaista linjaa haemme valmennustiimiimme, Holtari kertoi.

Lue lisää:

JYP teki kovan ratkaisun: Marko Virtaselle lähtöpassit

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat