Zlatanin debyytti USA:ssa ei ollut tästä maailmasta – uskomaton kanuunamaali, voitto-osuma lisäajalla ja kuolemattomat lausahdukset kaupan päälle

Hollywoodissakaan ei olisi osattu kirjoittaa Zlatan Ibrahimovicin MLS-debyyttiä paremmin.

jalkapallo
Zlatan Ibrahimovic
Zlatan Ibrahimovicin normipäivä toimistolla.AFP / Lehtikuva

Zlatan Ibrahimovic ilmoitti kuluneella viikolla siirrostaan Yhdysvaltain jalkapallosarja MLS:ään koko sivun mainoksella Los Angelesin suuressa sanomalehdessä. LA Galaxyn tuoreimman hankinnan viesti jättikaupungille oli yksinkertainen: ”Olkaa hyvä”.

Monen mielestä kyseinen ”zlatanismi” oli oman suunnattoman egon hivelemistä, mutta lauantaina oli puheiden sijasta tekojen aika. 36-vuotias Ibrahimovic tuli paikallisottelussa vaihdosta sisään 71. minuutilla ja 19 minuutin päästä koko sarja oli sekaisin ruotsalaishyökkääjästä.

Tai no, oikeastaan viiden minuutin. Galaxy oli tappiolla LAFC:tä vastaan 2-3 ja pallo pomppi Ibrahimovicia kohti keskialueella. Haltuunoton sijaan ruotsalainen viritti kanuunansa kohti maalia ja antoi palaa. Volleystä maalivahdin yli ammuttu osuma veti Foxin selostajankin sanattomaksi.

- Tuo ei ole tästä maailmasta, selostamosta kuului ruotsalaisen repiessä paitaa tuuletuksessaan.

Peli oli tasan 3-3 ja ruotsalaisen show oli alkanut. Loppunäytöksen vuoro oli tietenkin lisäajalla. Keskitys Ashley Colelta ja Ibrahimovic puski voittomaalin. Hidastuskuvien perusteella tilanne saattoi olla paitsio, mutta loppulukemat taululla olivat Galaxy 4 – LAFC 3.

Encoressa oli vielä luvassa yksi annos ruotsalaista itseluottamusta, kun Ibrahimovic asteli median haastateltavaksi.

- Fanit huusivat haluavansa Zlatanin, joten minä annoin heille Zlatanin, ruotsalainen sanoi Foxille.

- Ensimmäisessä maalissa näin maalivahdin ulkona ja ajattelin heti pistää pallon hänen ylitseen. En ollut varma miten paljon minulla olisi voimia otteluun, joten ajattelin siinä kohtaa säästää vähän energiaa, jetlagia valitellut sankari jatkoi.

Katso Ibrahimovicin kanuunamaali tästä (siirryt toiseen palveluun).

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat