Suora

  • Taitoluistelun EM, naisten lyhytohjelma

Raskaansarjan kuumimpien tähtien taistoa odotetaan jo kuumeisesti – "Wilder on puhdas tyrmäysartisti"

Nyrkkeilyvaikuttaja Pekka Mäki odottaa jo vesi kielellä sitä päivää, kun raskaassasarjassa voitosta voittoon jyrännyt Anthony Joshua ottaa mittaa Deontay Wilderista.

nyrkkeily
Anthony Joshua kuvassa
Anthony Joshua odottaa jo Deontay Wilderin kohtaamista.EPA

Britti Anthony Joshua jatkaa tappiotonta menoaan nyrkkeilyn ammattilaiskehissä. Joshua joutui huhkimaan täydet 12 erää raskaansarjan mestaruuskamppailussa uusiseelantilaista Joseph Parkeria vastaan, mutta otti ammattilaisuransa 21. voiton tuomariäänin 3-0 lauantaina Cardiffissa.

Kokenut nyrkkeilyvaikuttaja Pekka Mäki osasi odottaa, että kamppailu venyisi 12-eräiseksi mittelöksi.

- Joseph Parker oli yllättävän hyvä ja sai Joshuan näyttämään kömpelöltä. Monet ovat nyrkkeilymaailmassa pitäneet kamppailua tylsänä, mutta kun ottelijat ovat tarpeeksi taitavia, niin yleisön kaipaamia tyrmäyksiä ei välttämättä nähdä, Mäki arvioi.

- Parker tyytyi pysymään kaukoetäisyydellä. Kaikesta näki, että Parker otteli käsijarru päällä, yrittämättä liikaa ja vältteli ottamasta liikaa riskejä, Mäki summasi kehätapahtumia.

Useat tahot ovat moittineet ottelun italialaisen kehätuomarin Giuseppe Quartaronen toimintaa. Heidän mielestään Quartarone erotti ottelijat turhan hanakasti toisistaan eikä Parker päässyt haluamalleen etäisyydelle. Mäki tyrmäsi tällaiset näkemykset.

- Kehätuomarin toiminta ei ollut mielestäni millään tavalla ratkaisevaa. Kehässä oli ihan selkeitä pää kainalossa -tilanteita, joissa nyrkkeilijät piti erottaa toisistaan. Joshua ja Parker eivät lähteneet pahemmin painimaan, vaan molemmat pyrkivät säilyttämään etäisyyden vastustajaan, Mäki arvioi.

Anthony Joshua on nyt kolmen liiton - IBF:n, WBA:n ja WBO:n - raskaansarjan mestari. Enää puuttuu WBC-liiton mestaruus, joka on yhdysvaltalaisen Deontay Wilderin hallussa. Mäki odottaa herkullista taistoa, kun Joshua ja Wilder iskevät yhteen.

- Siitä tulee todella mielenkiintoinen kamppailu. Wilder ei ole tyyliltään pistenyrkkeilijä, vaan puhdas tyrmäysartisti ja pyrkii lopettamaan ottelut ennen täyttä aikaa. Ennakolta Joshua ja Wilder ovat paperilla todella tasainen kaksikko, Wilder viimeisimpien esitysten perusteella hienoinen ennakkosuosikki, Mäki totesi.

Lue lisää:

Nyrkkeilyn ykköstähden Anthony Joshuan kova voittoputki jatkuu – onko seuraavaksi megaottelun vuoro?

Suosittelemme

Tuoreimmat