Suora

  • Urheiluruutu
  • Huuhkajia ja panelistijuoruja
  • Urheiluruutu
  • Elävä arkisto esittää

Ruotsin 18-vuotias yleisurheilusensaatio hätyytteli hurjaa rajapyykkiä, jonka vain harvat pystyvät koskaan ylittämään – Yhdysvaltojen säännöt olivat estää koko kisan

Armand Duplantis paransi omaa nuorten maailmanennätystään ja yritti ylitystä jopa korkeudesta 602. Duplantiksen mukaan kuuden metrin ylitys olisi ollut jopa mahdollista ilman pudotuksia aiemmassa vaiheessa.

yleisurheilu
Armand Duplantis
Armand DuplantisAOP

Ruotsin nuori seiväshyppääjätähti Armand Duplantis jatkaa urotekojaan. Hän paransi omaa vuoden takaista nuorten maailmaennätystulosta kahdella sentillä Yhdysvaltojen Teksasissa, Texas Relays -kisassa. Uusi maailmanennätys kirjataan lukemin 592.

18-vuotias Duplantis ylitti korkeuden kolmannella yrityksellään. Sen jälkeen hän vielä yritti huimaa rajapyykkiä, sillä hän kokeili vielä korkeudesta 602.

Kuutta metriä pidetään seiväshypyssä haamurajana, jonka vain aivan kovimmat ylittävät urallaan. Yhteensä heitä on kautta aikojen vain 15. Duplantiksen mukaan hänellä olisi kuitenkin ollut mahdollisuus ylittää 602 jo tässä vaiheessa uraa.

– Kaikki yritykset korkeudesta 592 olivat hyviä. Jos olisin ylittänyt 592, niin olisin voinut hypätä myös 602. Olin vain hieman liian väsynyt, Duplantis totesi Dagens Nyheterin mukaan kisan jälkeen.

Duplantis on ruotsalaisamerikkalainen. Hän käy Louisianassa lukiota. Amerikkalaisten sääntöjen mukaan lukiolaiset eivät saisi osallistua huippukisoihin ulkomailla. Hän sai myös viime vuonna varoituksen kisaamisesta viime vuonna Texas Relayssa. Lopulta hän sai luvan edustaa Ruotsisa kansainvälisissä kisoissa. Duplantis ol esimerkiksi Lontoon MM-kisoissa 9:s tuloksella 550.

Tänä vuonna Duplantikselta kiellettiin aluksi osallistuminen Teksasin perinteikkääseen kisaan. Mutta muun muassa erilaisten sosiaalisen median kampanjoiden voimalla Duplantis sai luvan.

– Kiitos kaikille, jotka taistelivat kanssani kilpailuluvasta Texas Relaysiin. Tätä ei olisi tapahtunut ilman kaikkien apua, Duplantis kirjoitti Twitter-tilillään ennen kisaviikonloppua.

Uudesta nuorten maailmanennätyksestä huolimatta Duplantis jäi kisan kolmanneksi. Ranskan Renaud Lavillenie ja Kanadan Shawn Barber ylittivät 592 ensimmäisellä yrityksellä.

Lue lisää:

Amerikkalaisruotsalainen seiväshyppääjä on parantanut ennätystään 13 vuodessa 5,3 metriä

Lähteet: Dagens Nyheter, Aftonbladet

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat