Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Kummallisia visioita ja kolmen kerroksen väkeä – minne menet, SM-liiga?

Jääkiekon pääsarjalla on valtavia haasteita edessään. Urheiluhullut-ohjelmassa pureudutaan SM-liigan tulevaisuuden uhkiin ja mahdollisuuksiin.

Jääkiekon miesten SM-liiga
Urheiluhullut
Jussi Paasi juontaa Urheiluhullut-ohjelmaa maanantaisin Radio Suomessa. Yle

Jääkiekon SM-liiga on isojen haasteiden edessä. Seurojen erot niin taloudellisesti kuin urheilullisestikin alkavat olla jo liian isoja.

Suurseurat haikailevat kasvua ulkomailta, pienet rimpuilevat liigan pohjalla talousvaikeuksissa. Keskikasti pärjää vaihtelevasti.

Lajipiireissä vallitsee vankka käsitys siitä, että 15 joukkuetta on pääsarjaan liikaa. Pitäisikö suljettu sarja avata? Miten toiseksi korkeimmasta sarjatasosta, Mestiksestä, saataisiin elinvoimainen? Toimisiko Ruotsin malli?

Liiga ja Jääkiekkoliitto piirtävät parhaillaan kabineteissa suuntaviivoja tulevaisuudelle. Suunnitelmat näyttävät monella tavalla kummallisilta.

Ja mistä liigaan saadaan jatkossa yleisöä kiinnostavia tähtiä, kun nuoret huiput karkaavat jo teini-ikäisinä Pohjois-Amerikkaan?

Kiperiin kysymyksiin etsivät Urheiluhullut-ohjelmassa vastauksia jääkiekkovalmentaja Ville Nieminen ja pelaajatarkkailija Tommi Kerttula. Ohjelman juontaa toimittaja Jussi Paasi. Pakinasta vastaa kirjailija Minna Lindgren.

Urheiluhullut maanantaina Radio Suomessa kello 18.02 ja podcastina Yle Areenassa.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat