Suora

  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste
  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste

Mika Lehtimäki harrasti hämmentävää juupas eipäs -leikkiä hakuprosessissa – Olympiakomitean johto käänsi arvostetun urheiluvaikuttajan pään viime hetkillä

Olympiakomitean puheenjohtaja Timo Ritakallio soitti Mika Lehtimäelle, joka ei kokenut huippu-urheiluyksikön tehtävää itselleen sopivaksi.

Urheilupolitiikka
Mika Lehtimäki
Seppo Samuli / Lehtikuva

Ensin kerrottiin, että Mika Lehtimäki hakee huippu-urheiluyksikön johtoon. Sitten uutisoitiin, että Lehtimäki veti hakemuksensa pois. Monen leuka loksahti, kun Olympiakomitean tiistain tiedotustilaisuudessa kerrottiin, että Lehtimäki on Suomen huippu-urheiluyksikön uusi johtaja.

Lehtimäen hämmentävä juupas eipäs -leikki päättyi lopulta siihen, että hän tuli takaisin mukaan valintaprosessiin viime metreillä. Jotain Lehtimäen arvostuksesta Olympiakomitean johdon silmissä kertoo se, että Lehtimäkeen otettiin yhteyttä prosessin loppuvaiheessa.

– Minä soitin hänelle ja kysyin, että mitkä olisivat ne mahdolliset kipukohdat, jotka voisimme yhdessä ratkoa. Kysyin, olisiko hän sittenkin käytettävissä, Olympiakomitean puheenjohtaja Timo Ritakallio kertoi Yle Urheilulle.

Lehtimäki vastasi, ettei hän tunnistanut itseään Olympiakomitean työpaikkahakemuksesta. Hän halusi lähelle urheilijoita, ei johtaa kabineteissa.

– Halusin naulata sen (työnkuvan) enemmän huippu-urheilun suuntaan ja arjen tekemiseen. Nyt löysimme erinomaisen hyvän yhteisen sävelen olympiakomitean hallituksen ja johdon kanssa, Lehtimäki sanoi.

Huippu-urheiluyksikön johtoon oli yhteensä 47 hakijaa. Lehtimäen eduksi koitui hänen monipuolinen valmentajakokemuksensa ja sen myötä tullut arvostus urheilupiireissä.

– Hän on tunnettu kentällä ja hän nauttii kentän arvostusta. Tämä on työn tekemistä huippu-urheilun verkoston eli valmentajien, urheilijoiden ja eri toimijoiden kanssa, Olympiakomitean toimitusjohtaja Mikko Salonen sanoi.

Lue myös:

Suomen urheilun uudeksi johtajaksi valittu Lehtimäki linjasi heti – pakko tehdä raakoja päätöksiä: "Huippu-urheilu on sellaista, että viidakon lait pätevät"

Suomen huippu-urheilun johtoon yllätysvalinta – Mika Lehtimäki muutti mieltään ja sai ykköspestin

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat