Suora

  • FIFAn jalkapallon naisten MM: CHN - ESP
  • Jalkapallon naisten maaottelu: FIN - ISL
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: RSA - GER
  • Urheiluruutu
  • Jalkapallon naisten maaottelu Suomi - Islanti 17.6.
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: NGA - FRA
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: KOR - NOR
  • Urheiluruutu
  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste

Kommentti: Suomalainen urheilu turvaa nyt alfaurokseen, jota lauma seuraa – miksi kertaalleen kieltäytynyt Lehtimäki käänsi takkinsa?

Kertaalleen johtajahausta vetäytynyt Mika Lehtimäki sai lopulta räätälöidä oman työnkuvansa mieleisekseen. Se tuo myös vastuun, joka mitataan tuloksina, kirjoittaa Yle Urheilun Pekka Viinikka.

Urheilupolitiikka
Mika Lehtimäki.
Yle

Suomen Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön johtajaksi yllättäen valittu Mika Lehtimäki osaa esiintyä, puhua vakuuttavasti ja vangita kuulijansa. Hän on ollut pidetty asiantuntija yleisurheilussa ja valmentaja, joka kuuntelee urheilijaa.

Kertaalleen johtajahausta vetäytynyt Lehtimäki on myös alfauros, jota lauma seuraa. Se on todennäköisesti ollut yksi merkittävä syy olympiakomitean hallituksen puheenjohtajalle Timo Ritakalliolle. Huippujohtaja Ritakallio tunnistaa jo ammattinsa vuoksi johtajan kyvyt, joten ei ihme, että hän päätti kuitenkin soittaa Mika Lehtimäelle ja ehdottaa pikaista haastattelua. Hakijoiden joukossa oli muitakin hyviä valmennuksen ammattilaisia, mutta ei johtajaa, joka on Lehtimäen veroinen.

Mika Lehtimäki jäi huippu-urheiluyksikössä kaimansa Mika Kojonkosken varjoon. Kahta pomoa ei voi olla, joten toisen täytyi antaa tilaa. Kojonkoski oli johtaja, mutta hän sotkeutui liikaan maalailuun, vaikka olisi pitänyt puhua konkretiaa, kertoa selkeitä ratkaisuja ja tekoja. Hänen auktoriteettinsa ja uskottavuutensa mureni vähitellen.

Lehtimäki haluaa olla ”apupoika”, jonka tehtävä on auttaa urheilijaa. Hän tietää olevansa johtaja ja käyttää varmasti valtaansa. Sitä myös odotetaan ja halutaan. Muutos näkyi uudessa johtajassa jo ensimmäisessä haastattelussa huippu-urheilujohtajana. Helsingissä syntynyt, nykyinen turkulainen Lehtimäki linjasi suoraan, että ”huippu-urheilussa pätevät viidakon lait” ja ”rajuja päätöksiä on pakko tehdä”. Siinä on ripaus konkretiaa, mutta vaaditaan myös tekoja.

Olympiakomitean hallitus antoi uudelle huippu-urheiluyksikön johtajalle vahvan, yksimielisen mandaatin. Mika Lehtimäki sai räätälöidä työnkuvansa mieleisekseen ja valita oman esikuntansa. Se tuo myös vastuun, joka mitataan tuloksina.

Kansakunnan kusitolppa, jollaiseksi hän itse huumorilla uutta tehtäväänsä kuvaili, ei sijaitse kaukana kunniasta ja valtaistuimesta. Sen tietää myös uusi huippu-urheilujohtaja.

Lue myös

Huippupestiin värvätyllä Lehtimäellä hyvät suhteet urheilupiireihin - Sami Jauhojärvi muistuttaa varjopuolesta: "Missä hyvä veli -verkoston raja menee?"

Mika Lehtimäki harrasti hämmentävää juupas eipäs -leikkiä hakuprosessissa – Olympiakomitean johto käänsi arvostetun urheiluvaikuttajan pään viime hetkillä

Suomen urheilun uudeksi johtajaksi valittu Lehtimäki linjasi heti – pakko tehdä raakoja päätöksiä: "Huippu-urheilu on sellaista, että viidakon lait pätevät"

Suomen huippu-urheilun johtoon yllätysvalinta – Mika Lehtimäki muutti mieltään ja sai ykköspestin

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat