Suora

  • Mimosa Jallow - EM-pronssin jälkeen tähtäin kohti jalompaa mitalia

Manner lietsoi Kärpät tuimaan takaa-ajoon - Humaloja upotti HIFK:n

Kärpät tasoitti jääkiekon SM-liigan välieräsarjan vahvalla loppukirillään.

urheilu
Kristian Vesalainen kuului Kärppien parhaimmistoon.
Kristian Vesalainen kuului Kärppien parhaimmistoon.AOP

Oululaiset nousivat Helsingissä 1-3-tappioasemasta 4-3-voittoon jatkoerässä. Ratkaisumaalin teki Miska Humaloja, kun jatkoerää oli pelattu minuutti ja 43 sekuntia.

- Kiitollinen olo. Aika paljon tarvitsee sitä kuuluisaa tuuria, että pystyy voittamaan tuollaisen joukkueen tuollaisessa paikassa, Kärppien päävalmentaja Mikko Manner sanoi tv-kanava Ruutu+:n haastattelussa.

Manner muistutti, että urheilussa tarvitaan periksiantamattomuutta.

HIFK hallitsi ottelua kaksi erää, vaikka Kärppien Kristian Vesalainen tasoitti Miro Heiskasen HIFK:lle avauserässä hankkiman johdon. Vesalainen teki toisen erän alussa joukkueiden välieräsarjan ensimmäisen ylivoimamaalin, mutta HIFK ei häkeltynyt. Loukkaantumisesta toipunut Erik Thorell ja Oliwer Kaski veivät helsinkiläiset kahdella ylivoimamaalilla 3-1-johtoon.

Runkosarjan voittaja Kärpät oli meriittiensä veroinen. Lasse Kukkonen ja Julius Junttila ratkaisivat päätöserän osumillaan ottelun venymisen jatkoerään.

- Kärpät tuli kaikkien erien alkuun paremmin kuin me, arvioi HIFK:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin tv-haastattelussa.

Perjantaina välierät jatkuvat Tampereella, jossa Tappara saa vastaansa TPS:n. Kärpät ja HIFK jatkavat välieriä lauantaina Oulussa.

Suosittelemme

Tuoreimmat