SaPKo valmiina Mestiksen pronssipeliin – "Nautitaan nämä hetket tällä joukkueella"

Päävalmentaja Pasi Räsäsen näkee, että finaalipaikan karkaamisesta huolimatta kaudesta jää hyvä maku.

Viime kausi päättyi SaPKolla mestaruusjuhliin, nyt on tarjolla pronssia. Kuva: AOP

Savonlinnan Pallokerho tavoittelee jääkiekon Mestiksen pronssimitaleita kotikentällään tänään perjantaina. Vastaan tulee Joensuun Jokipojat.

– Jokipojilla kävi hyvä tuuri, että pääsivät lähelle pronssipeliin. Ettei tarvinnut Turkuun asti matkustella, naurahtaa SaPKon päävalmentaja Pasi Räsänen.

SaPKo hävisi välieräsarjan seitsemännen ottelun TUTOa vastaan tiistaina. Räsäsen mukaan tuo sarja on tällä erää unohdettu.

– Emme millään lailla ole käyneet läpi TUTO-sarjaa. Torstaina aloitimme keskittymisen seuraavaan peliin.

Räsänen kuitenkin miettii, että TUTO meni finaaliin muun muassa hyvän maalivahtipelin ja puolustuspelin ansiosta.

– Me teimme helppoja virheitä, joita TUTO ei niinkään antanut. Olimme pikkasen pelaavampia. Viimeiset pelit TUTO pyrki vain välttämään virheitä.

Kauden viimeinen ottelu on viimeinen samalla joukkueella, koska seuraavan kauden joukkue harvoin on täsmälleen edeltäjänsä kaltainen. Räsäsen mukaan pronssipeli on tärkeä, ja SaPKo lähtee voittamaan.

– Nautitaan nämä hetket tällä joukkueella. Jää hyvä maku tästä kaudesta. Kaikki tehdään sen eteen, että pronssimitalit Savonlinnaan tulee.

Mestiksen mestaruuden ratkaisevat TUTO ja KeuPa Keuruulta. Räsäsen mukaan ottelupari on erittäin tasainen ja mahdollisesti seitsemän ottelun sarja.

– Jos TUTOn maalivahtipeli onnistuu edelleen tuolla tasolla, saa KeuPa pistää todella kampoihin, Räsänen miettii.