Hiihtomaajoukkueen valmentajat selvillä – Haavisto luottaa tuttuihin nimiin

Päävalmentaja Matti Haaviston lisäksi hiihtomaajoukkueen ensi kauden valmennustiimiin kuuluvat Teemu Pasanen ja Mikko Virtanen.

Teemu Pasanen. Kuva: Tomi Hänninen

Reijo Jylhä päättää hiihtomaajoukkueen päävalmentajan tehtävissä Taivalkosken SM-hiihtojen jälkeen ja vetovastuun ottaa Matti Haavisto. Haavisto päätti jatkaa samalla kaavalla kuin edeltäjänsä ja valitsi valmennustiimiinsä kaksi muuta valmentajaa, Teemu Pasasen ja Mikko Virtasen.

- Nyt voin sanoa, että koossa on juuri se tiimi, minkä itse halusinkin. Kaikilla meillä kolmella on erilaiset vahvuudet ja osaamisalueet ja uskon, että jokainen pystyy täydentämään toisiaan, Haavisto sanoi Hiihtoliiton tiedotteessa.

Molemmat ovat tunnettuja maastohiihtovalmentajia. Pasanen toimi maajoukkueen valmentajana jo Jylhän aikaan miesten ryhmän vastuuvalmentajana. Tämän lisäksi hän on valmentanut seuratasolla, Espoon Hiihtoseurassa jo vuodesta 2002 asti. Pasanen on toiminut valmentajana myös piiri- ja alueryhmissä sekä nuorten maajoukkueryhmissä.

Oman hiihtouransa SM-tasolla Pasanen lopetti vuonna 2004 ja on ollut ammattivalmentaja vuodesta 2009 asti. Hänen henkilökohtaisiin valmennettaviinsa kuuluvat muun muassa maajoukkuehiihtäjät Laura Mononen ja Lari Lehtonen.

Mikko Virtanen on ammattivalmentaja ja toimii lisäksi Vuokatin urheiluopiston testiaseman testauspäällikkönä. Hän on ennen Suomen maajoukkuepestiään toiminut muun muassa alle 20-vuotiaiden haastajaryhmän sekä Kiinan ja Japanin maajoukkueiden päävalmentajana.

Aikoinaan ampumahiihtäjä Mari Laukkasta ja sprintteri Jesse Väänästä valmentaneen Virtasen henkilökohtaisiin valmennettaviin kuuluvat tällä hetkellä muun muassa Martti Jylhä ja Perttu Hyvärinen. Virtanen on tunnettu myös jalkapallomiehenä, sillä hän on pelannut jalkapalloa Kajaanin Hakan kakkosdivisioonassa pelanneessa joukkueessa.

Pasasen ja Virtasen sopimukset ovat muotoa 2+2 vuotta.

Lue myös: