1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. hiihto

Björgen-uutinen yllätti Pärmäkosken kesken haastattelun – "Tähän kauteen oli hyvä lopettaa"

Marit Björgenin päätös lopettaa kilpauransa tähän kauteen yllätti Taivalkosken SM-hiihdoissa sprinttihopeaa saaneen Krista Pärmäkosken.

Marit Björgen sai onnitteluhalauksen Krista Pärmäkoskelta Pyeongchangin olympialaisissa. Kuva: AOP

Marit Björgen on ollut Krista Pärmäkoskelle idoli, jonka hän on halunnut voittaa jo pitkään. Pyeongchangin olympialaisissa Pärmäkoski pääsi Björgenin kanssa samalla palkintokorokkeelle, kun hän jakoi 10 kilometrin vapaan hiihtotavan kisassa pronssiset mitalit norjalaisen kanssa.

Salpausselän maailmancupissa Pärmäkoski sai vihdoin haluamansa päänahan, kun hän voitti 10 kilometrin perinteisen hiihtotavan kisan ja Björgen sijoittui kolmanneksi. Toistamiseen Pärmäkoski kukisti Björgenin, kun hän kiri norjalaisen ohi loppusuoralla Falunin 10 kilometrin perinteisen hiihtotavan yhteislähtökisasassa.

Pärmäkoski yllättyi selvästi, kun hän kuuli Björgenin lopettamisuutisesta Yle Urheilun haastattelussa.

- Oho! Totta kai harmittaa. Hänen lyömisensä jäi sitten siihen yhteen kertaan, Pärmäkoski totesi viitaten Falunin loppukiriin.

- Mutta hänellä on tosi upea ura takanaan, ja varmasti tähän kauteen oli hyvä lopettaa.

Samaa mieltä oli myös sprintin SM-pronssia saanut Aino-Kaisa Saarinenkin, joka on kilpaillut Björgenin kanssa koko tämän uran ajan.

- On ollut ihan mahtava saada kilpailla hänen kanssaan. Hän on kuitenkin kaikkien aikojen naishiihtäjä. Ja on ollut hienoa, että olen pystynyt useamman kerrankin voittamaan hänet, Saarinen sanoi.

39-vuotias Saarinen sanoi ymmärtävänsä erittäin hyvin, miksi 38-vuotias Björgen haluaa lopettaa nyt ja keskittyä enemmän perhe-elämään.

- Tämä on kuitenkin kovaa reissaamista, ja hänelläkin on suurin piirtein saman ikäinen lapsi kuin itsellänikin. Nyt on aika siirtyä toisiin hommiin, Saarinen totesi.

Lue myös:

Kaikkien aikojen talviurheilija Marit Björgen päättää uransa