Suora

  • Elävä arkisto esittää
  • Urheilua Yle Puheessa: Siim Liivik
  • Urheilua Yle Puheessa: Siim Liivik

Wahlströmillä puolen vuoden laihduttaminen takana - "Ensimmäistä kertaa vastassa oli minua vahvempi ottelija"

Tuomarien papereissa WBC-liiton mestaruusvyötään neljättä kertaa onnistuneesti puolustanut Eva Wahlström oli haastajaansa parempi pistein 96-94, 97-93 ja 95-95.

urheilu
Hallitseva mestari Eva Wahlström tuulettaa, Melissa St. Vil ei
Hallitseva mestari Eva Wahlström tuulettaa, Melissa St. Vil eiAOP

Suomalaista oli vastassa WBC-liiton valitsema paras mahdollinen haastaja. Wahlström tiesi Melissa St. Vilin hankalaksi iskijäksi.

- Huipulla on haastavaa ja totta kai se oli tiukoilla, kun minulla oli kerran vastassa WBC-liiton ensimmäinen haastaja. Minusta on äärimmäisen hienoa voittaa tällainen matsi, kun kyse (voittaminen) on niin pienestä kiinni.

Wahlströmin valmistautuminen ja laihduttaminen kesti melkein puoli vuotta naisten ylemmän höyhensarjan perjantaina oteltuun titteliotteluun.

- Olen pudottanut painoa jo viime lokakuusta lähtien, kun yksi ottelu aiemmin peruttiin ja tätäkin ottelua siirrettiin myöhempään ajankohtaan. Olin liian pieni, kun olin vaa'alla alipainoinen torstaina. Tunsin ottelussa, että Melissa oli minua vahvempi. Ensimmäistä kertaa minulla oli vastassa itseäni vahvempi ottelija, muistutti Wahlström.

Melissa St. Vil oli sellainen ottelija, jonka Wahlströn tiesi jo ennakolta astuvan Kulttuuritalon kehäneliöön.

- Ottelu oli minulle hankala, koska vastustajalla oli fysiikkaetu ja minulla puolestaan taitoetu. Melissa oli lisäksi hyväsilmäinen ja omasi nopeat reaktiot.

Otteleeko suomalaistähti vielä ennen kesää?

- En tiedä jatkostani vielä tarkempaa. On tullut ulkomailta tarjous, jossa olisi muitakin vöitä tarjolla, mutta se ottelu olisi jo kuukauden päästä. Voi tulla ehkä liian nopeasti vastaan, mutta katsotaan nyt, huikkasi Eva kesken juhlatunnelmien.

Tilaa Tommi Seppälän änärikirje

Yle Urheilun Vancouverissa asuva NHL-kirjeenvaihtaja Tommi Seppälä raportoi viikoittain maailman kovimman kiekkoliigan sisäpiiristä.

Suosittelemme

Tuoreimmat