Suora

  • Uinnin MM
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Uinnin MM, aamun kilpailut

Mika Lehtimäellä resepti olympiamitalien määrän kasvattamiseen

Suomen olympiakomitean huippu-urheiluyksikön uusi johtajana vieraili Ylen aamu-tv:n sohvalla.

Urheilupolitiikka
Urheilujuttuja: Mika Lehtimäellä resepti olympiamitalien määrän kasvattamiseen
Urheilujuttuja: Mika Lehtimäellä resepti olympiamitalien määrän kasvattamiseen

Mika Lehtimäki aloittaa Suomen olympiakomitean huippu-urheiluyksikön johtajana heinäkuussa. Lehtimäki korvaa tehtävässä Mika Kojonkosken, joka työskenteli huippu-urheiluyksikön johtajana vuodet 2013–18. Suomi voitti Kojonkosken kauden aikana 12 olympiamitalia kolmissa kisoissa.

Lehtimäen mukaan Suomi on jäänyt pahimmista kilpailijoista jälkeen olympiamitalien määrässä. Lehtimäki kertoi Ylen aamu-tv:n sohvalla lauantaina, että Suomen huippu-urheilun pohja on ehkä saavutettu.

- Jos haluamme ottaa selvän rytminvaihdon meidän olympiamitalien määrässä, niin huippu-urheilua pitää pystyä tukemaan sen mukaan. Olemme tässä vastustajamaita jäljessä. Toimintoja tehostamalla pystymme nykyisillä eväillä hieman parantamaan. Pohja on ehkä nyt saavutettu. Etelä-Korean talviolympiakisat osoittivat sen, että olemme nyt lievässä ylöspäin menevässä suuntauksessa, Lehtimäki totesi.

Katso koko Lehtimäen haastattelu klikkaamalla jutun kuvaa.

Lue myös:

Tuoreen huippu-urheilujohtajan linjaus kirvoitti Hiihtoliiton pomolta karun kommentin mäkihypyn tilanteesta – Lajiliitot tyytyväisiä Lehtimäen valintaan

Tutkija toivoo, että Suomen huippu-urheilun uusi pomo ei lankea samaan ratkaisuun kuin Kojonkoski: ”Suutarin pitää pysyä lestissään”

Kommentti: Suomalainen urheilu turvaa nyt alfaurokseen, jota lauma seuraa – miksi kertaalleen kieltäytynyt Lehtimäki käänsi takkinsa?

Huippupestiin värvätyllä Lehtimäellä hyvät suhteet urheilupiireihin - Sami Jauhojärvi muistuttaa varjopuolesta: "Missä hyvä veli -verkoston raja menee?"

Mika Lehtimäki harrasti hämmentävää juupas eipäs -leikkiä hakuprosessissa – Olympiakomitean johto käänsi arvostetun urheiluvaikuttajan pään viime hetkillä

Suomen urheilun uudeksi johtajaksi valittu Lehtimäki linjasi heti – pakko tehdä raakoja päätöksiä: "Huippu-urheilu on sellaista, että viidakon lait pätevät"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat