Olympiavoittaja Niskasen edustustehtävät hellittävät vasta vapun alla – "Huonon kauden jälkeen pääsee lomille heti"

Kaksinkertainen olympiavoittaja Iivo Niskanen uhkuu kovaa kuntoa, vaikka hiihtokausi vetelee viimeisiään.

Iivo Niskanen Kuva: Lehtikuva

Taivalkosken SM-kisoissa Iivo Niskanen näytti viestin kakkososuudella, miltä näyttää kansainvälisen tason huippuvauhti. Miesten 4x10 kilometrillä toisella osuudella toiseksi tullut Lari Lehtonen hävisi Niskaselle 35,6 sekuntia. Tosin Niskasta itseään meno ei tyydyttänyt. Suomen miesten ykköshiihtäjä vaatii itseltään paljon, eikä hurja veto kakkososuudella saatellut Vuokatti Ski Team Kainuuta hopeaa korkeammalle.

Puolitosissaan mies kertoo lihoneensa olympialaisten jälkeen, ja sunnuntain 50 kilometrin perinteisen väliaikakisassa hänen tavoitteenaan on "lähinnä selvitä maaliin". Kuin puheidensa takeeksi Niskanen mätti pullaa suuhunsa viestin jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

- Perjantain sprintti availi paikkoja napsun verran ja toivottavasti viesti avasi toisen napsun, Niskanen sanoi.

"Pieni loma" toukokuussa

Pyöritys olympiavoittajan ympärillä on ollut kovaa, ja sitä se on ollut myös lajin SM-kisoissa Taivalkoskella. Haastattelut ja nimikirjoitukset tekevät kauppansa.

Viikon päästä Niskanen hakee itselleen vielä yhden kovan testin. Ylläksen ja Levin välinen 70 kilometrin kilpailu on tarkoitus vetää tasatyönnöllä lähdöstä maaliin. Menestysurheilijan kausi ei kuitenkaan pääty viimeiseen kisaan. Edustustehtävät jatkuvat ja vielä vapun alla 28. huhtikuuta on edessä torijuhla Kuopiossa hiihtosankarin kunniaksi.

- Huonon kauden jälkeen pääsee lomille heti, Niskanen hymähti ja aikoi pitää pienen loman toukokuun lopussa.

Ravit seurannassa etänä Ylläksellä

Taivalkosken SM-kisojen jälkeen hevosmieheksi tunnustautuva Niskanen suuntaa suoraan Ylläkselle, vaikka oma hevonen Victory Bonsai kisaa maanantaina Äimäraution raveissa Oulussa. Raveille on kuitenkin aikansa vasta kauden jälkeen.

- Olemme Kari Lähdekorven kanssa samassa mökissä Ylläksellä, joten ravit seuraamme etänä, Niskanen viittaa tunnettuun ravialan moniottelijaan.

Ylläkselle suuntaa myös henkilökohtainen valmentaja Olli Ohtonen, jonka kanssa on tarkoitus analysoida mennyt kausi huolella läpi. Seuraavan kauden suunnitelmat hahmottuvat myöhemmin, mutta selvää on, että pääpaino on Seefeldin MM-kisojen 15 kilometrin kisassa ja mestaruuden puolustamisessa. Siitäkin huolimatta, että kisa hiihdetään tällä kertaa vapaalla hiihtotavalla.

Niskanen kuitenkin painottaa, että kuluva kausi on hoidettava kunnialla loppuun. Kaksi jäljellä olevaa kisaa voi tuntua sivustaseuraajasta vähäiseltä ponnistukselta. Niskanen muistuttaa, että siinäkin riittää hiihdettävää.

- Se on 120 kilometriä numero kaulassa.

Lue myös: