Kärpät löysi tehot - HIFK puuhasteli hyökkäyksessä ja hävisi toisen kerran putkeen

Oulun Kärpät taisteli toisen peräkkäisen voiton jääkiekkoliigan välierissä Helsingin IFK:ta vastaan ja johtaa ottelusarjaa 2-1.

Miika Koivisto Kuva: AOP

Ottelussa 23 kertaa torjuneen Kärppä-vahti Veini Vehviläisen nollapeli ja maalipaikkojen loistava hyödyntäminen takasivat 3-0-kotivoiton lähes loppuun myydyssä (6 425 katsojaa) Raksilan hallissa.

Ottelun avauserä oli tarkkaa pudotuspelikiekkoa, maalipaikkoja ei juuri kummallakaan ollut. HIFK hallitsi, mutta Kärpät onnistui erän loppupuolella ainoasta saumastaan. Shaun Heshkan lämäri yllätti maskissa olleen IFK-vahti Kevin Lankisen.

Kärpien päävalmentaja Mikko Manner oli tyytymätön joukkueensa otteisiin pelin alussa.

- Oltiin pulassa ekassa erässä, emme meinanneet saada peliämme käyntiin. Emme pystyneet jatkamaan siitä, mihin Helsingissä jäimme.

Lopulta Vehviläisen torjunnat, uhrautuva puolustus ja tehokkuus maalipaikoissa ratkaisivat pelin meille.

HIFK:n hyökkäys "jäi vajaaksi"

Toisessa erässä ottelun luonne säilyi tiukkana ja tasaisena, kunnes kotijoukkue karkasi kahden maalin karkumatkalle Miika Koiviston 2-0-ylivoimaosumalla. Jani Hakanpää ja Saku Mäenalanen rakensivat oppikirjamaisen maskin, Lankista ei voinut siitäkään osumasta syyttää.

Tasainen kamppailu olisi voinut saada toisenlaisen lopun, jos päätöserässä HIFK:n kultakypärän Erik Thorellin rannelaukaus olisi tolpan sijasta mennyt sisään tai Vili Sopanen olisi onnistunut Teemu Erosen järjestämästä läpiajosta.

Kärpät kesti HIFK:n takaa-ajon, ja Koivisto pääsi vielä kaunistelemaan tyhjiin ottelun toisen maalinsa.

HIFK:n päävalmentaja Ari-Pekka Selin tiivisti pelin ratkaisun ytimekkäästi.

- Kärpät oli tehokkaampi ja puolusti hyvin. Meillä jäi hyökkäyspeli vajaaksi, se oli sellaista näpertelyä ja puuhastelua. Ei silloin maaleja synny helpolla.

Sarja jatkuu maanantaina Helsingissä, jonne HIFK lensi pelin jälkeen yksityiskoneella.