Suora

  • Yhdistetyn MC: Oberstdorf, joukkuekilpailun mäkiosuus
  • Urheilustudio 25.1.
  • Yhdistetyn joukkuekilpailun mäkiosuus, Oberstdorf

Jallowille kokonaiskisan kolmossija - sunnuntaina kolme pronssitilaa Suomen uintinaisille

Tukholman Swim Open -uinnit päättyivät sunnuntaina iloisiin suomalaistunnelmiin.

urheilu
Mimosa Jallow
Mimosa JallowUimaliitto

Päätöspäivästä saldona oli kolme henkilökohtaista pronssimitalia ja Mimosa Jallow oli kisojen kolmanneksi paras naisuimari Ruotsin Sarah Sjöströmin ja Saksan Sarah Köhlerin jälkeen.

Mimosa Jallow kahmi nelipäiväisten kisojen jokaiselta illalta henkilökohtaisen mitalin. Selkäuinnin lyhyimmiltä matkoilta tuli kaksi kultaa, vapaauinnin 50-metriseltä tuli hopeaa ja sataselta irtosi pronssia sunnuntai-iltana.

Jallow petrasi omaa 100 metrin vapaauinnin ennätystään liki puoli sekuntia lukemiin 55,56. Jyväskyläläisestä tuli matkan toiseksi nopein suomalainen, kun hän ohitti tilastoissa Lotta Nevalaisen. Sarah Sjöström voitti finaalin ajalla 52,77 ja Saksan Annika Bruhn oli toinen.

Lajikohtaisten palkintorahojen lisäksi Jallow kuittasi 2500 euron stipendin kokonaiskisan kolmannesta sijasta. Sarah Sjöström oli odotetusti kisojen kiistaton kuningatar, mutta Jallow pisti hienon taistelu pystyyn keräten 2640 pistettä, mikä jäi kakkossijalle uineesta Sarah Köhleristä vain 16 pistettä.

Jenna Laukkanen otti sunnuntai-iltana pronssia 100 metrin rintauinnissa. Hän kurotti aikaan 1.08,48 jääden hopeaa uineesta Saksan Jessica Steigeristavain kolme kymmenystä. Voiton vei Ruotsin Sophie Hansson tuloksella 1.07,99.

Ida Hulkko oli finaalin neljäs kahdeksan kymmenystä Laukkasen jälkeen. Aamun alkuerissä Hulkko ui selvästi paremmin kellottaen ensimmäistä kertaa alle 1.09, Suomen toiseksi paras tulos on nyt Hulkon 1.08,76.

Laura Lahtinen oli oivassa iskussa 200 metrin perhosessa. Hän kurotti pronssille itseään selkeästi vanhemmassa kärkikolmikossa uudella ennätysajallaan 2.13,18. Vasta 14-vuotias Lahtinen jäi ensi kesän aikuisten EM-uintien tulosrajasta vain pari kymmenystä mutta saavutti ensimmäiset kansainväliset palkintorahansa.

Miesten 50 metrin vapaassa Ari-Pekka Liukkonen ui finaalin neljänneksi ajalla 22,38. Vain kolme sadasosasekuntia erotti hänet palkintopallilta.

Lähteet: Uimaliiton tiedote

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat