Suora

  • Sykähdyttävin urheiluhetki

Koposelle ja Salinille jäi jossiteltavaa Euroliiga-kaudesta: ”Oli meille pettymys”

Petteri Koposen Barcelona ja Sasu Salinin Malaga eivät edenneet Euroliigan pudotuspelivaiheeseen.

urheilu
Petteri Koponen
Petteri KoponenAOP

Suomalaiskoripalloilijoiden Petteri Koposen ja Sasu Salinin Euroliiga-kausi päättyi pettymykseen ja jossitteluun, kun molempien joukkueet jäivät pudotuspelien ulkopuolelle.

Salinin Malaga oli Euroopan ykkössarjassa runkosarjan yhdeksäs ja jäi ensimmäisenä ulos pudotuspeleistä. Eroa viimeiseen pudotuspelipaikkaan jäi kolme voittoa.

Muutaman vuoden tauon jälkeen Euroliigaa pelannut Salin harmitteli joukkueen ailahtelevia otteita.

Sasu Salin
Sasu SalinAOP

- Kausi meni vähän ylös ja alas. Oli pelejä joita hävisimme vain muutamalla pinnalla ja ne jättivät vähän jossiteltavaa. Jos olisimme klaaranneet ne, niin olisimme pudotuspeleissä. Yhdeksäs sija on ihan ok, mutta harmittaa, ettemme päässeet kahdeksan joukkoon, Salin kertasi Koripalloliiton tiedotteessa.

Koposen Barcelona oli vasta 13:s, kun koko Euroliigassa joukkueita on 16. Kausi Euroliigassa oli todella suuri pettymys kaikkien kesän panostusten jälkeen suurseuralle. Valmentajanvaihdos ei auttanut enää Barcelonaa nousemaan pudotuspeleihin, vaikka otteissa tapahtui käännös.

Koposelle itselleenkin Euroliiga-pelit olivat kaksijakoisia. Ensiksi Sito Alonson alaisuudessa vastuu jäi vähäiseksi, mutta Svetislav Pesicin tultua luotsiksi helmikuun alussa Koponen loisti.

- Tavoitteena oli päästä pudotuspeleihin ja sieltä sitten taistelemaan Final four -turnaukseen, joten Euroliiga oli meille pettymys. Paransimme loppua kohden, mutta olimme jo niin huonoissa asemissa, ettei meillä ollut mahdollisuuksia kahdeksan joukkoon, Koponen manaili.

Petteri Koponen
AOP

- Olimme häntäpäässä, mutta siitä huolimatta korisuhteemme oli selvästi plussan puolella. Se kertoo osaltaan tämän sarjan tasaisuudesta. Pystyimme ottamaan kovia voittoja, mutta samanaikaisesti pystyimme häviämään kelle tahansa. Peli ailahteli liikaa.

Seuraavaksi molemmat pelaajat suuntaavat katseensa Espanjan liigan loppuhuipennukseen. Salinin Malaga on viidentenä ja joukkue havittelee paikkaa Euroliigaan ensi kaudeksi. Mikäli Real Madrid, Barcelona tai Baskonia voittavat mestaruuden, niin neljäs sijakin Espanjan liigassa voisi riittää Euroliigaan.

Barcelona on kolmantena 10 pistettä johtavaa Real Madridia perässä, mutta vain kaksi pistettä sarjakakkosta Baskoniaa takana.

Suosittelemme

Tuoreimmat