Suora

  • Uimahyppyjen MM, naisten 3 m:n välierät
  • Uimahyppyjen MM, miesten 3 m:n loppukilpailu
  • Uimahyppyjen MM-kilpailut 18.7.

Dopingkohussa ryvettynyt Venäjän hiihdon supertähti lopettaa – ”Olen yrittänyt puhdistaa nimeäni kaksi vuotta, mutta se on vienyt paljon energiaa”

Sotshin 50 kilometrin olympiavoittaja Aleksander Legkov lopettaa kilpauransa.

urheilu
Alexander Legkov
Aleksander Legkov.Tomi Hänninen

Maastohiihdon venäläinen supertähti Aleksander Legkov on lopettanut uransa, uutisoi Ruotsin yleisradioyhtiö SVT. (siirryt toiseen palveluun) Legkov kertoi päätöksestään Instagram-tilillään.

– Olen yrittänyt puhdistaa nimeäni ja taistella kaksi vuotta, mutta se on vienyt liikaa energiaa, Legkov totesi.

Legkov on tunnetuimpia niistä venäläisurheilijoista, jotka ovat olleet viime vuodet Venäjän dopingskandaalin keskiössä.

34-vuotias Legkov ei ole koskaan antanut positiivista dopingnäytettä, mutta häneen on kohdistettu dopingskandaalin aikana paljon paljon epäilyjä. Kansainvälinen olympiakomitea langetti viime marraskuussa Legkoville elinikäisen pannan olympialaisiin. Lisäksi hän menetti Sotshin olympialaisten 50 kilometrin kultamitalinsa.

Perusteluina oli KOK:lla Wadan raportti, jonka mukaan Venäjä oli manipuloinut urheilijoiden testinäytteitä kotikisoissaan.

Helmikuussa CAS hylkäsi KOK:n rangaistuksen, mutta loppujen lopuksi Legkov ei saanutkaan kisata Pyeongchangin olympialaisisssa.

Päättyneellä kaudella (siirryt toiseen palveluun) Legkov kisasikin vain Ruotsin kauden avauksessa Jällivaarassa sekä muutamassa kilpailussa Venäjällä.

Legkov jättää huippu-urheilun joka tapauksessa tyynin mielin. Hänen mielestä venäläisen hiihdon tulevaisuus näyttää hyvältä.

– Ajatellen sitä, miten monta nuorta ja lahjakasta hiihtäjää korvaa meidät, niin lähden joukkueesta levollisena, urallaan yhdeksän kertaa maailmancupin kisan voittanut Legkov sanoi.

Lähteet: SVT

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat