Suora

  • Elävä arkisto esittää

Painonnoston EM-mitalistien katseet tiukasti Tokion olympialaisissa: “Nyt voi keskittyä täysipäiväisesti paikan tavoittelemiseen”

Meri Ilmarinen ja Anni Vuohijoki makustelevat EM-mitaleitaan edelleen tyytyväisenä, mutta mitalikaksikon silmissä siintävät myös jo Tokion olympialaiset.

urheilu
Anni Vuohijoki (vas.) ja Meri Ilmarinen.
Anni Vuohijoki (vas.) ja Meri Ilmarinen juhlakakun kimpussa.Lehtikuva

Painonnoston EM-kisoissa Suomen 17 vuoden tauon jälkeen mitalikantaan nostaneita Meri Ilmarista ja Anni Vuohijokea juhlittiin maanantaina mitalikahveilla. Kummankin katseet ovat jo tiukasti olympiakarsinnoissa kohti Tokion kisoja 2020.

Anni Vuohijoki on vasta viimeisen viikon aikana ymmärtänyt, mitä EM-kisoissa tuli tehtyä.

- Nyt olo on hyvä ja seesteinen. On luottavainen fiilis siitä, että on menty oikeaan suuntaan ja kohti omaa tavoitetta, joka on Tokion olympiakisapaikka, Vuohijoki kertoi.

Meri Ilmarinen makustelee edelleen pronssejaan tyytyväisenä. Motivaatio kasvoi EM-menestyksen myötä.

- Tästä saa hyvin potkua jatkaa vielä ammattimaisemmin. Kova, 10 vuoden työ toi tulosta. Tokiossa kahden vuoden päästä nähdään, Ilmarinen hymähti.

Vuohijoella on nyt menossa uran parhaat vuodet, jolloin myös tuloksia on lupa odottaa.

- Puhutaan seuraavista 2-6 vuodesta, kun olen parhaimmillani. Kroppa toimii, pää toimii ja olen jo sen verran aikuisurheilija, ettei tarvitse enää perustella itselleen, miksi tätä hommaa tehdään, Vuohijoki analysoi.

Anni Vuohijoki
Anni VuohijokiLehtikuva

- Lavalla luottaa siiheen, että olen tehnyt hommat ja työmäärä on takana. Enää ei mennä niin hektisesti ja go with the flow-meiningillä. Tiedän, mitä olen tullut tekemään ja miksi olen kisalavalla.

Ilmarinen keskittyy tulevat vuodet täysipainoisesti painonnostoon. Yksi keino on muutto Helsinkiin ja lähivalmennukseen siirtyminen.

- Tämä on niin tekninen laji, että on hyvä, kun joku on katsomassa. Nostovarmuutta pitää saada lisää ja kansainvälisiä kisoja, Ilmarinen pohti.

Meri Ilmarinen
Meri IlmarinenLehtikuva

Vuohijoen mukaan EM-mitali vähensi huomattavasti suorituspaineita ja auttaa keskittymään täysipäiväisesti Tokion paikan saalistamiseen.

- Tämä oli iso etappi tässä kohdassa uraa. Jatkossa pitää keskittyä omien voimavarojen hyötykäyttöön. Olen huono treeninostaja, en pääse aina treeneissä edes kisojen aloituspainoihin. Nyt pitää saada vakioitua isojen rautojen tuntumaa myös treeneissä, Vuohijoki suunnitteli.

Marraskuun 1. päivä alkavissa MM-kisoissa alkaa olympiakarsinta, joka kestää puolitoista vuotta. Kuudesta kilpailusta kerätään pisteitä ja lopulta maailmanrankingin 14 parasta pääsee kisoihin. Yksi edustaja per maa painoluokkaa kohden. Edustajan voi saada neljään painoluokkaan. Painoluokat julkistetaan heinäkuussa.

- Karsinnassa puhutaan ihan realistisista kiloista. En yrittäisi olympiakisoihin, jos en pitäisi tavoitetta saavutettavana, Vuohijoki järkeili.

Ilmarinen on samoilla linjoilla.

- On hienoa, että olen saavuttanut nuorten ja aikuisten EM-mitalit. Olympialaiset on unelma ja jos kaikki menee hyvin, sinne on ihan mahdollista päästä, Ilmarinen totesi

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat