Naisten Korisliigassa trillerivälierät – ratkaisut haetaan viimeisistä mahdollisista peleistä

Tapiolan Honka ja Hyvinkään Ponteva venyttivät Naisten Korisliigan välierät viidensiin otteluihin.

Naisten korisliiga
Akilah Sims Hongan puristuksessa.
Akilah Sims Hongan puristuksessa.Tomi Hänninen

Naisten Korisliigassa odotettiin tasaisia välieriä ja ne on myös saatu. Kumpikin ottelupari venyy viimeiseen ratkaisevaan ja viidenteen välierään.

Espoolainen Tapiolan Honka oli jo runkosarjan kolmosta Peli-Karhuja vastaan ottelusarjassa 0–2 –tappiolla, mutta runkosarjan kakkonen Honka nousi nyt selkä seinää vasten toista kertaa voittoon.

Honka haki maanantaina Kotkasta vierasvoiton numeroin 68–61. Espoolaisten tehopelaajana loisti 26 pistettä tehnyt konkarisentteri Heta Korpivaara. Hän haki ottelun tuoksinassa lisäksi 9 levypalloa. Peli-Karhujen Akilah Simsin hurja tupla-tupla (27/16) ei riittänyt Peli-Karhuja katkaisemaan finaalipaikkaa itselleen.

Toisessa välierässä hallitseva Suomen mestari Hyvinkään Ponteva pelasi myös veitsi kurkulla, kun se kohtasi Lappeenrannan Catzin. Ponteva kuitenkin vei jännitysnäytelmän kotonaan 74–71.

Pontevan ratkaisijana onnistui loppuhetkillä amerikkalaisvahvistus Jazmine Perkins, joka heitti loppuminuuteilla tärkeät kaksi kolmosta sisään. Perkins oli Hyvinkään paras pistetykki 18 pisteellään. Catzilta eniten koreja pussitti Natalie Day 17 pisteellään.

- Ihan ok suoritus meiltä, hyvin noustiin peliin mukaan, siitä pitää olla tyytyväinen, Mika Haakana totesi. Torstaina jatketaan, uskon että jos pelaamme näin, meillä on hyvät saumat mennä jatkoon tästä parista, Catzin päävalmentaja Mika Haakana mietti Catzin tiedotteessa.

Viidennet välierät ovat vuorossa torstaina Lappeenrannassa ja Espoossa.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat