Suora

  • Koruja juhliin ja mielenosoituksiin

Tylyn tehokas HIFK - "Meiltä jäi viimeinen silaus puuttumaan"

HIFK löi Kärpät 4-1 jääkiekkoliigan välierissä ja tasoitti ottelusarjan 2-2:een.

urheilu
Erik Thorell näytti suuntaa HIFK:lle maanantaina
Erik Thorell näytti suuntaa HIFK:lle maanantainaAOP

Kotijoukkue rynni ratkaisevasti 2-0-johtoon toisessa erässä, ja merkittävän avausmaalin niittasi maalivahti Veini Vehviläisen taakse rangaistuslaukauksesta Erik Thorell. Ruotsalaishyökkääjän viimeistely sujui näyttävästi: hän luisteli sähäkästi lähietäisyydelle ja laukoi kiekon kattoon hivenen alhaalta torjuntaa hakeneen Vehviläisen kilven yli.

- Tein valelaukauksen ja sain maalivahdin onnistuneesti mukaan. Mietin tekemiseni ennalta ennen suoritustani, Thorell paljasti.

Thorell yritti läpiajoon Kärppien hyökkäyksen tyssättyä, mutta häntä rikottiin takaa keskialueella. Rankkari oli monen mielestä niin sanotusti herkästi vihelletty, ehkä kaksiminuuttinen olisi riittänyt.

- Tuomarit tietää paremmin. Me haluttaisiin, että ei tulisi mitään, ja kotijoukkue tietenkin rankkaria, Kärppien päävalmentaja Mikko Manner pyöritteli.

Kotijoukkue karkasi lähemmäksi voittoa, kun se pelin puolivälissä sai liki lahjamaalin. Isännät siirsi 2-0-johtoon Jarkko Malinen, joka sai ilman Kärppien Lasse Kukkosen vartiointia siirtää vapaasti takatolpalta päädystä ponnahtaneen kiekon Vehviläisen taakse.

- HIFK oli tänään tylyn tehokas. Meiltä jäi viimeinen silaus puuttumaan, Kärppien Manner kiteytti.

Liian myöhään, liian vähän

Kärpät pommitti Kevin Lankisen maalia ahkerasti, tosin pitkään tuloksetta.

Toisen erän lopussa Kärpille aukesi sauma alivoimalla nousta kamppailemaan voitosta, mutta Nicklas Lasun karkumatka ei tuottanut kavennusta.

Kärpät sai kuparisen rikki vasta 48. minuutilla, kun aloitusvoiton jälkeen Shaun Heshka pyssytti lämärillä takakulmaan vastustamattomasti 3-1-kavennuksen.

Sarja jatkuu keskiviikkona Oulussa ja on katkolla torstaina Helsingissä.

- Meidän pitää pystyä pelaamaan isolla tunteella, täytyy silti pitää maltti ja viisaus pohjalla, Kärppien kapteeni Kukkonen linjasi.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat