Suora

  • Rytmisen MM, 4-ottelun B-ryhmän finaali
  • Painin MM, vapaapaini
  • Painin MM, naisten paini ja vapaapaini
  • Rytmisen MM, 4-ottelun A-ryhmän finaali
  • Rytmisen MM, 4-ottelun B-ryhmä
  • Painin MM: vapaapaini ja naisten paini
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Rytmisen MM, 4-ottelun A-ryhmä

Stanley Cup -mestari Ville Nieminen Pelicansin päävalmentajaksi

Niemisen nimi nousi esiin jo syksyllä, kun tällä kaudella Pelicansia luotsannut Petri Matikainen ilmoitti, että hän ei jatka Lahdessa.

Pelicans (Jääkiekon Miesten Liiga)
Ville Nieminen tulee Lahteen
Pentti Matikainen, Ville Nieminen ja Janne Laukkanen Pelicansin tiedotustilaisuudessa tiistaina.Mika Moksu / Yle

Ville Nieminen, 41, on Lahden Pelicansin uusi päävalmentaja. Nieminen on tehnyt Pelicansin kanssa kolmen vuoden sopimuksen.

– Pelicans saa minusta pelaajalähtöisen ja vaativan valmentajan. Uskon yhteistyöhön ja siihen, että meillä on vahva valmennusryhmä, millä alamme tekemään töitä pelaajien ja pelin eteen, Nieminen vakuuttaa.

Kaksi edellistä kautta Ville Nieminen oli Mikkelin Jukureissa Risto Dufvan apuvalmentajana. Sitä ennen hän toimi keuruulaisen Mestis-seura KeuPa HT:n päävalmentajana.

Pelicans -pesti on Niemisen ensimmäinen päävalmentajan toimi SM-liigassa. Nieminen ottaa haasteen vastaan suurella innolla ja itseluottamuksella.

– Koen, että olen oikea mies tähän työhön, vaikka en ole valmentanut vielä päiväkään SM-liigassa päävalmentajana.

Nurminen ja Pärmäkoski jatkavat, Lipsanen uutena mukaan

Pelicansin urheilutoimenjohtaja Janne Laukkanen sanoo, että Nieminen oli seuran ykkösvaihtoehto, kun Petri Matikaiselle ryhdyttiin etsimään seuraajaa.

– Nieminen on erittäin pidetty ja arvostettu valmentaja nuorten pelaajien keskuudessa ja hänellä on nykyaikainen ajattelutapa sekä pelaamisesta että valmentamisesta.

Niemisen lisäksi Pelicansin valmennusryhmään kuuluvat Pasi Nurminen, Tommi Pärmäkoski ja Arttu Lipsanen.

Pärmäkoski vastaa jatkossakin joukkueen fysiikkavalmennuksesta. Tampereelta Lahteen siirtynyt Lipsanen taas ottaa hoitaakseen maalivahtivalmennuksen ja toimii joukkueenjohtajana.

Nieminen haluaa, että Lahti on vastustajille hankala kaupunki

Pelaajaurallaan Ville Nieminen saavutti muun muassa olympiahopeaa ja himoitun Stanley Cup –mestaruuden. Nieminen pelasi Torinon hopeajoukkueessa vuonna 2006. Stanley Cupin hän valloitti vuonna 2001 Colorado Avalanchen riveissä.

SM-liigassa Nieminen edusti uransa aikana Tampereen Tapparaa ja Rauman Lukkoa. Hän on pelannut myös Ruotsin pääsarjassa Allsvenskanissa sekä Venäjän KHL-liigassa.

Lahti on aina ollut Niemiselle hankala kaupunki. Hän sanoo, ettei ole koskaan pelannut Lahdessa hyvin.

– Oltiin sitten Kerinkalliolla tai Isku-Areenalla, niin tämä on aina ollut vaikea paikka pelata. Ja se minua kiinnostaa tulevaisuudessakin, että tämä olisi vastustajille paha paikka.

Pelicans aloittaa harjoituskauden Niemisen johdolla ensi maanantaina. Päävalmentaja haluaa nähdä ensi kaudella kaukalossa raikkaan ja luisteluvoimaisen joukkueen, joka pelaa tasapainoista jääkiekkoa ja hyökkää omilla ehdoillaan.

– Pyrimme pelaajavalinnoillakin siihen, että meillä säilyisi se ennakkoluulottomuus, joka Pelicanseilla on ollut.

Olkinuora ja Ylönen Pelicansin riveihin

Pelicans julkisti valmentajasopimusten lisäksi kaksi uutta pelaajasopimusta. Maalivahti Juho Olkinuora siirtyy Jyväskylästä Lahteen vuoden mittaisella sopimuksella. Olkinuora oli tällä kaudella JYPin ykkösvahti ja torjui joukkueen Euroopan mestariksi.

Hyökkäyspäähän nuorta voimaa tuo 18-vuotias Jesse Ylönen, joka on tehnyt lahtelaisseuran kanssa kahden vuoden sopimuksen. Ylönen kuuluu maamme lupaavimpiin junioreihin ja hänestä odotetaan tulevana kesänä NHL-värväyksen kärkikierrosten varausta.

Tänä talvena Ylönen kiekkoili Mestiksessä pelaavan Espoo Unitedin riveissä. Hän pelasi 48 ottelua, joissa syntyi yhteensä 27 tehopistettä. Jesse Ylönen on entisen huippukiekkoilija Juha Ylösen poika.

Olkinuoran ja Ylösen sopimusten myötä Pelicansilla on sopimus ensi kaudesta 17 pelaajan kanssa. Lisää pelaajauutisia seura lupailee jo tälle viikolle.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat