Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

KuPSin tuore hankinta aiheutti someraivon – egyptiläiset ottivat Veikkausliigaseuran ja maamiehensä hampaisiinsa

Uutinen Kuopion Palloseuran ja Egyptin maajoukkuemies Abdalla El Saidin sopimuksesta on saanut egyptiläiset futisfanit liikkeelle Facebookissa.

Veikkausliiga
Egyptin Abdalla El Said taisteli pallosta Burkina Fason Issoufou Dayon kanssa maaottelussa 2017.
Egyptin Abdalla El Said taisteli pallosta Burkina Fason Issoufou Dayon kanssa maaottelussa 2017.AOP

Tiistainen jalkapallouutinen Kuopion Palloseuran täsmähankinnasta on rikkonut niin sanotusti kansainvälisen "some-kynnyksen". Egyptiläisen Abdalla El Saidin lainasopimus KuPSiin on saanut Facebookissa satoja vihaisia kommentteja egyptiläisiltä jalkapallofaneilta.

Käy lukemassa kommentteja KuPSin Facebook-seinältä täältä. (siirryt toiseen palveluun)

32-vuotias El Said siirtyi Veikkausliigaseuran riveihin kahden kuukauden lainasopimuksella egyptiläisestä suurseurasta Al Ahlysta. Said kuului päättyneissä MM-karsinnoissa Egyptin maajoukkueryhmään ja kärkkyy paikkaa kesän lopputurnausjoukkueeseen.

Vihaisissa, sekä arabiaksi että englanniksi kirjoitetuissa kommenteissa El Saidia ei kuitenkaan arvosteta. Keskikenttämiestä haukutaan huonoksi, hitaaksi ja "rahanahneeksi" pelaajaksi.

- Tämä pelaaja ei tuo mitään joukkueeseenne. Al Ahly luopui hänestä, koska hän on hyödytön. Hän on erittäin hidas, eikä tiedä miten pelata. Jos hän pelaa se on sama kuin kentällä olisi vain kymmenen miestä. Hän on vain hyvä tuhlaamaan paikkoja, purnasi eräs, nimen perusteella egyptiläinen kommentoija.

- Hän rakastaa vain rahaa. Antakaa sitä hänelle, ja hän on teille hyvä, toitotti puolestaan toinen.

Eräs kommentoija väittää vihaviestien johtuvan El Saidin seuranvaihdoista Egyptissä. Ismailyssa uransa aloittanut El Said tarttui vuonna 2011 suurseura Al Ahlyn rahakkaaseen palkkatarjoukseen. Ilmeisesti samassa yhteydessä El Said oli käynyt neuvotteluja myös Al Ahlyn arkkivihollisen Zamalekin kanssa.

Egyptiläispelaajan nykyinenkään seura- ja sopimustilanne ei Egyptin päässä ole täysin kirkas. Egyptiläismedian mukaan El Said olisi maaliskuussa 2018 tehnyt sopimuksen Zamalekin kanssa. Al Ahly reagoi tähän siirtämällä keskikenttämiehen penkille, kunnes tämä solmi kahden vuoden jatkosta taas Al Ahlyn kanssa. Tätä seurasi puolestaan lainasopimus KuPSiin.

Lue lisää:

MM-kisapaikkaa kärkkyvä egyptiläispelaaja Kuopion Palloseuran riveihin

Lähteet: Kuopion Palloseuran Facebook-tili

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat