Suora

  • Rallin MM, mahtava rallikausi 2018
  • Ruhpolding, miesten pikakilpailu
  • Sykähdyttävin urheiluhetki
  • Rallin MM, mahtava rallikausi 2018
  • Ruhpolding, naisten pikakilpailu
  • Sykähdyttävin urheiluhetki

Kolme Suomen kärkisuunnistajaa raskaana – Teini saa lisää vastuuta

Merja Rantanen, Venla Harju ja Saila Kinni odottavat perheenlisäystä. Suunnistuksessa käydään alkavalla kaudella kahdet arvokisat.

urheilu
Marika Teini
Marika TeiniSSL

Kahdet arvokisat sisältävään suunnistuskauteen valmistautuvan Suomen suunnistusmaajoukkueen tiedotustilaisuudessa kuultiin positiivisia uutisia, joilla on kuitenkin iso merkitys kesän mitalijahtia ajatellen. Suomen kärkinaisista peräti kolme, Merja Rantanen, Venla Harju ja Saila Kinni odottavat perheenlisäystä, mikä pitää kolmikon sivussa näillä näkymin niin toukokuun EM-kisoista kuin myös elokuun MM-kisoista.

Rantanen ja Kinni saavat perheenlisäyksensä toukokuussa, viime vuoden sprintin MM-kolmonen Venla Harju vasta loppuvuonna. Rantanen on ilmoittanut haluavansa palata suunnistusradoille vielä Norjan maailmancupiin, joka elo-syyskuun vaihteessa.

Suomen naiset ovat Minna Kaupin jälkeisellä aikakaudella eli viimeisen viiden vuoden aikana saavuttaneet yhteensä seitsemän MM-mitalia. Näistä neljä on ollut henkilökohtaisia ja ne ovat olleet joko Rantasen tai Harjun tuomia. Lisäksi kolme on ollut viestimitalia ja jompikumpi tai molemmat ovat olleet mukana myös näissä mitalijoukkueissa. Kinniltä arvokisamitalit vielä puuttuvat, mutta hänkin on ollut kärkinaisten joukkoa.

Samana ajanjaksona Suomen naiset ovat saavuttaneet vain kaksi muuta arvokisamitalia eli kahden vuoden takaisista EM-kisoista. Marika Teini juhli 2016 Tsekin kisoissa pitkällä matkalla pronssia ja sen lisäksi hän oli Sari Anttosen ja Merja Rantasen kanssa tuomassa viestistä EM-kultaa. Teini tiedostaakin, että tällä kaudella arvokisamitaleista puhuttaessa katseet kohdistuvat vahvasti häneen.

- Onneksi meillä on sen verran kova taso naisissa, ettei ihan yksin jäänyt. Mutta, ennen kuitenkin pääsi sinne Venlan ja Merjan taakse piiloon ja Saila tietysti myös oli saman tason naisia. Nyt meitä on vähän vähemmän ja siellä on tietysti myös tilaa enemmän nousta esiin, Teini myöntää, että tilanne vaikuttaa häneenkin.

Suomen naisten joukkuetta kohtaa ainakin vuoden ajan siis sukupolvivaihdos ja sama tapahtui laajemmin miehissä jo viime vuonna. Tilastoistakin huolimatta päävalmentaja Petteri Kähäri silti uskaltaa asettaa joukkueelle kahdesta kolmeen mitalitavoitteen sekä EM- kuin MM-kisoihin. Teini kuuntelee Kähärin vieressä joukkueen tavoiteasettelua silmääkään räpäyttämättä.

- Nyt kun nuo muutamat mitalitavoitteet per kisa on asetettu, niin kyllä minä haluaisin olla niissä useammassakin mukana, Teini toteaa hyvällä itsevarmuudella.

Suunnistuksen EM-kisat käydään Sveitsissä, Luganossa 6.-13.5. ja MM-kisat Latviassa 4.-11.8. Molemmat kisat nähdään myös Ylen kanavilla.

Suosittelemme

Tuoreimmat