Suora

  • Rakkauden ja särkyneiden unelmien korut
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Ruumis matkalaukussa

Lauri Markkanen rikkoi seuraennätyksen, kausi päättyi tappioon

Lauri Markkanen oli Chicago Bullsin paras pistemies Detroit-pelissä.

NBA
Chicagon Lauri Markkanen heittää yli Indianan Darren Collisonin.
Lauri Markkanen.AOP

Koripallon NBA:ssa Lauri Markkanen oli joukkueensa paras pistemies, kun Chicago Bulls pelasi kauden viimeisen pelinsä. Detroit Pistonsia vastaan pelattu ottelu päättyi Markkasen Bullsin 87-119-tappioon.

Suomalaistulokkaalle kirjattiin ottelusta 20 pistettä, kahdeksan levypalloa ja yksi koriin johtanut syöttö. Noin 22 minuuttia pelannut Markkanen sai sisään 7/13 pelitilanneheittoa. Seitsemästä kolmen pisteen heitosta suomalainen upotti sisään kolme.

Markkasen kolme kolmosta riitti uuteen seuraennätykseen. 145 kolmosta kauden aikana heittänyt Markkanen on nyt eniten kolmosia heittänyt tulokas Bullsin seurahistoriassa. Ennätystä piti aiemmin hallussaan Kirk Hinrich.

- Lauri on ollut mahtava. Hän teki kaikkien aikojen tulokkaiden kolmosennätyksen ja nopeiten 100 kolmosta, Bullsin päävalmentaja Fred Hoiberg kommentoi ottelun jälkeen.

Hänen mukaansa Markkanen on myös päättänyt kehittää itseään.

- Näette ensi kaudella parannusta, Hoiberg jatkoi.

Sata kolmosta nopeimmin kautta aikain

Markkanen heitti 100. kolmosensa NBA-uran 41. ottelussa tammikuussa. Samalla hän rikkoi NBA-ennätyksen, sillä hän teki sata kolmen pisteen koria nopeammin kuin kukaan muu liigan historiassa. Aiemmin ennätystä piti hallussaan Damian Lillard, joka heitti sadannen kolmosensa 44. ottelussaan kaudella 2012-13.

Bullsin kauden toiseksi viimeisessä ottelussa aiemmin tällä viikolla Markkasesta tuli puolestaan Bullsin seurahistorian neljäs pelaaja, joka on tulokaskautensa aikana saavuttanut 1 000 pisteen ja 500 levypallon rajapyykin. Hän teki tilastoissa seuraa Elton Brandille, Michael Jordanille ja David Greenwoodille.

Bulls hävisi tällä kaudella 55 runkosarjan ottelua. Voittoja joukkueelle ehti kertyä 27 kappaletta. Bullsilla on 5,3 prosentin todennäköisyys voittaa kesän varaustilaisuuden ykkösvalinta 15. toukokuuta Chicagossa järjestettävässä arvonnassa. Bullsin todennäköisyys varata kolmen ensimmäisen joukossa on 18,25 prosenttia.

Lue myös:

Näin Lauri Markkanen teki seurahistoriaa – näitä kolmosia kelpaa ihailla

Lauri Markkanen pakottaa itsensä lomalle NBA-tulokaskauden jälkeen: ”Jos lunta ei ole maassa, niin pääsee heittämään frisbeegolfia”

Kommentti: Puheet muovisesta laajennusseurasta naurattavat nyt – NHL:n hurmannut Vegas oli voittaja jo ennen ensimmäistä pudotuspeliään

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat