Lauri Markkanen pakottaa itsensä lomalle NBA-tulokaskauden jälkeen: ”Jos lunta ei ole maassa, niin pääsee heittämään frisbeegolfia”

Lauri Markkasesta 82 ottelun NBA-runkosarja tuntui yllättävän nopealta.

Lauri Markkanen. Kuva: AOP

Lauri Markkanen päätti tulokaskautensa maailman kovimmassa koripalloliigassa NBA:ssa Suomen aikaa varhain torstaina.

Markkanen teki kauden päätösottelussaan seurahistoriaa. Markkanen teki tappiossa Detroitia vastaan 20 pistettä, joista kolme koria syntyi kolmen pisteen heitoilla. Se tarkoitti sitä, että Markkasesta tuli eniten kolmosia pussittanut tulokas perinteikkään Chicago Bullsin historiassa. Yhteensä tällä kaudella Markkanen upotti 145 kolmosta. Suomalainen oli kauden mittaan rikkomassa jopa koko NBA:n tulokasennätystä kolmosissa, mutta muun muassa selkävaivat ja muutama heikompi heittojakso pudottivat Markkasen ennätyskyydistä.

Mutta siltikin Markkaselle Pohjois-Amerikan tilastohehku on tullut tutuksi. Edellisessä pelissä Markkasesta tuli vasta neljäs Bullsin pelaaja, joka on tilastoinut tulokaskaudellaan 1000 pistettä ja 500 levypalloa. Samaan kerhoon lukeutuvat Elton Brand, Michael Jordan ja Dave Greenwood.

– Samaa sanon, kun viimeksikin. Heittäjät heittää. Pelaan omaa peliä. Onneksi meni rikki. En kuitenkaan ajatellut sitä enempää, Markkanen sanoi kolmosennätyksestä Yle Urheilulle Chicagossa.

Seuraavaksi Markkasella on edessään loma ja piakkoin paluu Suomeenkin. Hän kuvaili, että 82 ottelun runkosarja on mennyt yllättävänkin nopeasti.

– Katsotaan, kuinka kauan pystyn olemaan koriksesta erossa. Olen yleensä jo seuraavana päivänä salissa. Nyt pitää kuitenkin pakottaa varmaan vähän pidempään, yhteensä 68 ottelussa pelannut Markkanen sanaili.

– Tauko riippuu ihan siitä, miten lumet ovat sulaneet. Jos lunta ei ole maassa, niin pääsee heittämään frisbeegolfia. Jos lumet ovat maassa, niin menee saliin vähän aikaisemmin, Markkanen naureskeli.

Markkasen mukaan hänen on vielä ennen lähtöään Suomeen tarkoitus istua alas Chicagon johdon kanssa ja suunnitella tulevan kesän ohjelmaa. Todennäköisesti taukoa tulee muutama viikko. Markkasen mukaan olo on nyt kauden päättyessä tavallaan huojentunut.

– Sillä tavalla on ja sillä tavalla ei. Haluaisin jatkaa vain pelaamista koko ajan. Mutta kyllä kropassa tuntuu siltä, että on hyvä ottaa taukoa. Tiedän nyt, mihin olen ensi kaudella tulossa. Pystyn valmistautumaan paremmin, kun ei tarvitse miettiä, missä kaupungissa tulee olemaan. Sillä tavalla tuntuu hyvältä lähteä offseasonille, tulevaisuuden kulmakiveksi Chicagossa povattu Markkanen sanoi.

Bulls hävisi tällä kaudella 55 runkosarjan ottelua. Voittoja joukkueelle ehti kertyä 27 kappaletta. Härkälauma oli NBA:n kuudenneksi heikoin joukkue. Markkanen teki tulokaskaudellaan keskimäärin 15 pistettä ottelua kohden ja sijoittui pistetilastossa viiden parhaan tulokkaan joukkoon

Lue myös: