Suora

  • March Madness: Virginia Cavaliers - Oklahoma 25.3.
  • Elävä arkisto esittää
  • Thaikureita ja urheilujohtamista

Eva Wahlströmin jalka leikattiin MM-ottelun jälkeen – koulun ja raskaan harjoittelun uuvuttama nyrkkeilijä on kiitollinen pakkolomasta: "Olen ollut todella, todella poikki"

Suomalaisnyrkkeilijä Wahlström suunnitteli seuraavaa otteluaan kesäkuulle, mutta se saa nyt odottaa syksyyn.

nyrkkeily
Eva Wahlström
Eva Wahlström voitti Melissa St. Vilin perjantaina.AOP

Viime viikonloppuna WBC-liiton MM-titteliään menestyksekkäästi puolustanut nyrkkeilijä Eva Wahlström oli keskiviikkona jalkaleikkauksessa. Wahlströmin oikeassa jalassa on ollut rasitusvamma puolentoista vuoden ajan, minkä vuoksi jalkapöytä päätettiin leikata.

– En ole voinut käyttää edes nyrkkeilykenkiä, vaan olen joutunut käyttämään liian leveitä lenkkareita. Matseihin olen joutunut puuduttamaan jalan, jotta olen saanut sen nyrkkeilykenkään mahtumaan, Wahlström kertoi Yle Urheilulle.

Wahlströmillä oli suunnitteilla ottelu kesäkuulle, mutta se saa nyt jalkaleikkauksen vuoksi siirtyä syksyyn.

– Olen tiennyt, että jossain vaiheessa jalka on pakko leikata. Lääkäri ehdotti, että hoidetaan se nyt. Sovittiin, että parempi pitää tauko, koska valmistautuminen tuohon (viime perjantain titteliotteluun) oli tosi pitkä ja raskas.

Oikea jalka ei vaivannut, kun Wahlström voitti Melissa St. Vilin WBC-liiton maailmanmestaruusottelussa pistein 96–94, 97–93 ja 95–95. Puudutuksen vuoksi rasitusvamma ei ole vaikuttanut ottelemiseen, mutta harjoittelemista se on häirinnyt.

Nyt Wahlström on nyrkkeilyharjoituksista sivussa ainakin puolitoista kuukautta, eikä se haittaa häntä pätkääkään.

– Tämä voi olla ihan hyvä juttu. Olen rasittanut kehoa kovalla nyrkkeilyharjoittelulla ehkä liiankin pitkään. Sen takia on hyvä harjoitella muita asioita, Wahlström sanoi.

– Heti, kun saan tikit pois, saan alkaa harjoitella vedessä, pyöräilemään ja sellaista. Tavallaan vain jalkapöytä on pois pelistä tällä hetkellä.

Vihdoin lomalle

Leikkauksen vuoksi Wahlströmille vapautuu aikaa muille asioille kuin nyrkkeilylle. Se on hyvä juttu, sillä hänen on määrä valmistua kevään aikana taiteen kandidaatiksi Aalto-yliopistosta. Sitten kun kouluhommat ovat paketissa, Wahlström keskittyy perheeseen ja ehkä käy lomamatkalla ulkomailla.

– Tämä on ensimmäinen kerta ikuisuuteen, kun saan kesälomaa. En muista, milloin olisin viimeksi ollut lomalla, Wahlström naurahti.

Menestyneen nyrkkeilijän äänestä kuuluu aitoa iloa. Hän myöntää, että pieni tauko nyrkkeilykehästä tuntuu hyvältä ja on myös tarpeen. Lepo on äärimmäisen tärkeää.

Viime aikoina Wahlström on ollut kovilla, kun samaan aikaan hän on valmistautunut MM-titteliotteluun ja pakertanut kandin tutkintoa kasaan.

– On ollut tosi raskasta. Olen ollut todella, todella poikki. On ollut aika tyhjä olo, eikä ole ollut hirveästi mitään, mistä ammentaa enää kouluun tai urheiluun. Tämä tekee superhyvää.

Eva Wahlströmin jalkaleikkauksesta kertoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat. (siirryt toiseen palveluun)

Suosittelemme

Tuoreimmat