Patrik Laine otti kantaa vilkuttelukohuun - "En tarkoittanut sitä niin"

Kanadalaismedia noteerasi torstaina Patrik Laineen vilkuttelut Minnesotan penkille pudotuspelisarjan avausosassa. Laine kiisti pyrkineensä provosoimaan vastustajaa.

urheilu
Patrik Laine
AOP

WINNIPEG: Puheenaiheet eivät tunnu Winnipegin ja Minnesotan pudotuspelisarjan ympäriltä loppuvan. Se, että Patrik Laine onnistui uransa ensimmäisessä pudotuspeliottelussa maalinteossa ei ollut jättiuutinen, mutta torstaina kanadalaismedia nosti esiin maalia seuranneet tapahtumat.

Laine nimittäin luisteli tekemänsä maalin jälkeen Minnesotan penkin ohi tuulettamaan omiensa pariin samalla Wildin penkille ikään kuin ”vilkuttaen”. Hieman ennen kuin Laine antoi perinteiset ”läpyt” omalle vaihtopenkille, tämä nosti kätensä Wildin vaihtopenkin kohdalla, mikä tulkittiin monin paikoin provosoinniksi vastustajan penkille.

Laine kiisti tämän perjantain aamuharjoitusten jälkeen jyrkästi.

- En missään nimessä tehnyt sitä tarkoituksella, vaikka se siltä hieman näyttikin, kun sitä videolta katsoi. Omille piti vilkutella, ei kaverin penkille. Ehkä vähän sellainen ennen aikainen liike tuli siinä, Laine hymyili Yle Urheilulle Winnipegissä.

Lällättely tai vastustajan minkäänlainen nöyryyttäminen on NHL-maailmassa ehdottoman kielletty pelaajien välisissä kirjoittamattomissa säännöissä. Jos näitä sääntöjä joskus harvoin rikotaan, tilanteet eskaloituvat usein rumiksi nopealla tahdolla.

- Ei tosiaan ollut tarkoitus osoitella heille mitään. Sellainen ei kuulu tähän hommaan, että kaverille aletaan tuollaisella hetkellä kuittailla. Siinä menee raja, Laine jatkoi.

Minnesota ei Laineen heilutuksiin sen kummemmin reagoinut, joten tuskin sitä provosoinniksi Wildinkaan penkillä tulkittiin.

- Ei tullut mitään sanomista heidän puoleltaan. Ja toisaalta ihan sama, vaikka olisi vähän tullutkin, ei sillä niin väliä ole.

Vaikka mailat heiluivat joukkueen ensimmäisessä kohtaamisessa ajoittain rajustikin, suurempia torikokouksia tai juttutuokioita ei ainakaan ensimmäisessä osassa ollut tarjolla.

- Ei ollut sen kummempaa juttelua vielä. Aina siellä vähän kuulumisia niin sanotusti kysellään, mutta ei siinä mitään kummallista ole.

Laine oli ehtinyt torstain välipäivänä seurata televisiosta NHL:n pudotuspelejä muualta ja etenkin Bostonin tapahtumat hymyilyttivät tamperelaislaituria. Leo Komarovin ja Brad Marchandin halailut ja poskisuudelmat saivat Laineenkin kulmakarvat nousemaan.

- Ei ole meidän sarjassa vielä ollut tuollaista ja toivottavasti ei tulekaan. Tuo on jo vähän erikoista, Laine naureskeli.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat