Suora

  • Taitoluistelun MM: naisten lyhytohjelma
  • Punttia ja yleisurheilua
  • Taitoluistelun MM, parien lyhytohjelma
  • Taitoluistelun MM, naisten lyhytohjelma
  • Urheiluruutu

Laine antoi palaa Minnesotan raukkamaisesta tempusta: ”Naurettavaa”

Minnesotan kyvyttömyys vastata Winnipegin kovuuteen purkautui ottelun lopussa tappeluna Winnipegin pienintä ja nuorinta pelaajaa vastaan.

NHL
Patrik Laine lähikuvassa.
AOP

WINNIPEG. Winnipeg Jets antoi perjantaina NHL:n pudotuspelien avauskierroksen toisessa osassa Minnesotalle niin sanotusti isän kädestä. Jetsin pelillinen – ja ennen kaikkea fyysinen – ylivoima jätti monet seuraamaan kamppailua suu ammollaan. Winnipegin loputon vyörytys toisesta erästä alkaen ajoi Minnesotan lopulta aivan piippuun.

Ja, kun Minnesota väsyi Winnipegin armottoman karvaus- ja riistopelin alla, Jetsin oli lopulta helppo poimia kypsä hedelmä. Loppulukemat kirjattiin kotijoukkueen eduksi 4-1. Winnipeg johtaa sarjaa perjantain jälkeen 2-0 ja on näin ollen kahden voiton päässä läntisen konferenssin välieristä.

Wildin kyvyttömyys vastata kotijoukkueelle millään pelin osa-alueella, purkautui pohjoisamerikkalaiseen tapaan ottelun lopussa haluna rähistä.

Ainoa kovuus, jota Wildilta lopulta nähtiin, käsitti todella raukkamaisen tappelun vain muutama sekunti ennen ottelun loppua. Voimahyökkääjä Daniel Winnik haki kentältä pienimmän ja nuorimman pelaajan (Brandon Tanev), jota alkoi moukaroida nyrkein, ja kaiken lisäksi vielä senkin jälkeen, kun Tanev oli kaatunut jäähän.

Winnikin heikko suoritus ainoastaan alleviivasi Wildin kyvyttömyyttä vastata Jetsille aidolla kovuudella.

- Naurettavaa, että haetaan pienin jätkä sieltä, kaveri joka pelaa liigassa toista kauttaan. Tappelisi oman kokoisten jätkien kanssa. Ne yrittää sytyttää joukkuettaan eri tavoilla, mutta ei meidän tuohon kannata sen enempää lähteä. Laitetaan kiekkoa enemmän pussiin, niin voivat sitten tulostaulua katsella, Winnipegin Patrik Laine kommentoi Yle Urheilulle.

Laine näki Winnikin toiminnassa pelkästään turhautumista.

- Eipä tuossa niiden pelaamisessa paljon muuta ollut, niin sitten pitää tuollaista yrittää. Ymmärrän toki, että alkaa aika hiljalleen loppua heiltä, koneet pitäisi saada käyntiin. Mutta, kuten sanottu, ei meidän tuohon kannata lähteä. Me pelataan omaa peliä ja se tulee riittämään, Laine vakuutti.

Selvää silti on, ettei Winnipegin penkillä epäreilua tappelua katseltu hyvällä.

- Kyllähän se äijiä suututti.

- Mutta on se niinkin, että jos mekin laitetaan meidän tuollaiset pelaajat jäälle, niin noutaja tulisi heille. Jos siihen hommaan lähdetään. Mutta ei me siihen lähdetä mukaan.

Minnesota ja Winnipeg kohtaavat sarjan kolmannessa ottelussa St. Paulissa sunnuntaina. Winnipeg johtaa sarjaa 2-0, jatkoon etenee neljällä voitolla.

Lue myös:

Laine taas liekeissä – näin tarkasti hän viimeisteli murskavoiton Minnesotasta

Nyt oli täyskäännös! Hallitsevaa NHL-mestaria riepoteltiin kovaa – Lehterä pisteille lähes kuukauden tauon jälkeen

Suosittelemme

Tuoreimmat