Suora

  • Jääkiekkokierros
  • Punttia ja yleisurheilua
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Taitoluistelun MM: parien lyhytohjelma

Ferrari ajoi huiman saavutuksen, jota siltä ei ole nähty 12 vuoteen – Räikkönen karusta tappiosta Vettelille : ”Ihan ok, mutta ei riittävän hyvä”

Kimi Räikkönen ja Sebastian Vettel valloittivat jälleen kaksi eturivin paikkaa.

moottoriurheilu
Kimi Räikkönen
Kimi RäikkönenLEHTIKUVA / AFP PHOTO

Ferrarin kuljettajat jatkoivat mainioita otteitaan myös kauden kolmannessa aika-ajossa. Sebastian Vettel ja Kimi Räikkönen nappasivat eturivin paikat Shanghaissa sunnuntain kisaan. Ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2006 Ferrari-kuljettajat olivat aika-ajojen kaksi parasta nyt myös toisessa kisassa putkeen.

Räikkönen oli jo erittäin lähellä paalupaikkaa, joka olisi ollut suomalaiskonkarille uran 18:s. Hän kellotti viimeisen osion alussa uuden rataennätyksen Shanghaissa ja paransi vielä viimeisellä yritykselläänkin aikaa, mutta tallitoveri Vettel oli vielä kovempi. Hän päihitti Räikkösen 97 tuhannesosalla.

Räikköstä luonnollisesti harmitti kisan jälkeen.

– Se oli ihan ok, muttei vain riittävän hyvä, Räikkönen pohti aika-ajostaan.

– Ei tämä ole sitä mitä halusin, mutta lähdetään huomiseen ja katsotaan mihin pystytään. Yritän parantaa kisassa, pitää pysyä erossa ongelmista ja katsoa mitä kisa tuo tullessaan.

Vettel ilakoi tietysti niukkaa päänahkaa.

– Olin iloinen koko kierrokseen. Auto oli todella uskomaton. Se vain paranee koko ajan, Vettel sanoi.

– Tein avauskierroksella pari virhettä. Olin hieman harmissani siitä. Tiesin, että jos saan puhtaan kierroksen ja vähän tilaa, niin voisin puskea.

Vettel on voittanut kauden kaksi avauskisaa. Nyt paalulta hänellä on mahdollisuus napauttaa kolmas voitto jo putkeen ja vankistaa johtoaan sarjassa.

Saksalaiskuljettaja oli kuitenkin voitosta vielä maltillisena.

– Kimin puolella on enemmän kumia, joten tarvitsen hyvän lähdön, Vettel sanoi.

Lue myös:

Uskomatonta! Räikkönen hallitsi Kiinan GP:n aika-ajoja viimeisille sekunneille, mutta Vettel pesi viime hetkellä – Bottas kolmosruutuun

Räikkönen niukasti kakkosruutuun, Bottas päihitti Hamiltonin – näin eteni Kiinan GP:n aika-ajot

Suosittelemme

Tuoreimmat