Suora

  • FIFAn jalkapallon naisten MM päivän kooste
  • Jalkapalloilija Roosa Bröijer: " Liigalisenssin epääminen tuli täytenä sokkina"
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: NED - CAN
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: CMR - NZL
  • Urheiluruutu
  • Pakettipommi
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: SWE - USA
  • FIFAn jalkapallon naisten MM: THA - CHI
  • Urheiluruutu

Sorsiko Ferrari Räikköstä turhaan? ”Ihan varmasti Vettelille olisi tehty samalla tavalla”

Yle Urheilun F1-asiantuntija Jukka Mildh näki Kimi Räikkösen kisan uhraamisen hyvänä vetona, vaikkakin lopulta Räikkönen nousi Sebastian Vettelin ohi lopputuloksissa.

Formula 1
Kimi Räikkönen
Kimi RäikkönenLEHTIKUVA / AFP PHOTO

Kiinan GP:ssä Kimi Räikkönen päätyi kolmanneksi monen vaiheen jälkeen. Räikkönen lähti Shanghain radalla kisaan toisesta ruudusta Sebastian Vettelin takaa, mutta putosi heti lähdössä kolmanneksi.

Valtteri Bottas ohitti Räikkösen, vaikka Ferrarin suomalainen sai hyvän lähdön. Paalulta lähtenyt Sebastian Vettel peitteli Räikkösen ajolinjaa kovasti, mutta Yle Urheilun asiantuntija Jukka Mildh ei nähnyt tilanteessa mitään epäoikeudenmukaista.

– Minusta joka tilanteessa pitää osoittaa olevansa ketä tahansa vastaan piirun verran parempi ja kovempi. Vettel päätti tehdä sen tuossa ensimmäisessä mutkassa tallitoveriaan vastaan. Hän voitti tilanteen. Kimi hävisi siinä. Toki se vaikutti Ferrarin kokonaistulokseen pikkaisen, mutta päätökset tehdään murto-osasekunneissa. Siinä ei ollut mitään vaaratilannettakaan. Se oli kisatilanne, jonka Vettel voitti, Mildh kuvaili.

Lähdön jälkeen Räikkönen putosi heti myös sijan Red Bullin Max Verstappenille. Kun tuli varikkopysähdysten aika, niin Valtteri Bottas onnistui Sebastian Vetteliä paremmin. Bottas nousi kärkeen ohi Räikkösen tallitoverin.

Tässä vaiheessa Räikkönen ei itse ollut vielä käynyt varikolla ja piti nimellisesti kärkisijaa. Ferrari päättikin uhrata Räikkösen taiston huippusijoituksista. Häntä ei laitettu varikolle, vaan pidettiin radalla mahdollisimman pitkään hidastamassa Bottasta. Lopulta Bottas pääsi kuitenkin ohi.

Räikkösen tilanne oli tässä vaiheessa tukala. Hän oli jäämässä selvästi kisan kuudenneksi ja putoamassa kolmen kisan jälkeen jo kauas MM-taistosta. Räikkösen onneksi radalle tuli kuitenkin turva-auto, kun Toro Rosson Brendon Hartley ja Pierre Gasly kolaroivat keskenään.

Pakka tiivistyi. Lisäksi myöhemmin vielä Red Bullin Max Verstappen täräytti uhkarohkeassa ohitusyrityksessä Sebastian Vetteliin.Räikkönen nousi kolmanneksi. Vettel putosi kahdeksanneksi.

Mildh näki Räikkösen laittamisen Vettelin apuriksi hyvänä vetona, vaikkakin lopputuloksissa tilanne siis kääntyi päälaelleen.

– Tuollaisia kisatilanteita on vaikea ennustaa etukäteen. Ferrari teki tuossa tilanteessa oikean päätöksen. Sillä tavalla käytettiin tilannetta hyväksi, että oli kaksi autoa mukana kilpailutilanteessa. Sitä kautta yritettiin saada etua. Ferrari teki tiiminä hienon työn. Kimiltä hieno uhraus, joka kuului tilanteeseen. Se oli kaikin puolin onnistunut, Mildh sanoi.

– Joka kisassa luetaan tilanne uudella tavalla ja tehdään päätöksiä kisan aikana. Ihan varmasti Vettelille olisi tehty samalla tavalla, jos kuljettajien roolit olisivat olleet päinvastaiset.

Mildh toivookin, että Räikkösellä on jatkossa mahdollisuudet taistella maailmanmestaruudesta. Tällä hetkellä hän on viidentenä ja 24 pistettä MM-sarjaa johtavaa Vetteliä perässä.

– Näen tämänkin Kiinan tuloksen perusteella, että Kimillä on kaikki mahdollisuudet olla mukana mestaruustaistossa ja tasapäisesti Vettelin kanssa. En näe Kimin statuksen heikentämiselle syytä. Kimillä on vauhti kohdallaan. Hänellä oli loistava aika-ajo, Mildh korosti.

F1-sarja jatkuu kahden viikon kuluttua Azerbaidzanissa.

Lue lisää:

Räikkönen Vettelin lähdöstä, jolla oli ikävät seuraukset: “Minua harmittavasti hieman blokattiin"

Bottas pettyi turva-autoepisodiin juhlakisassa: ”Tuntui, että olisimme ansainneet voiton”

Hurjaa draamaa Kiinassa! Ferrarin alistama Räikkönen nousi Verstappenin uskomattomalla hölmöilyllä palkintosijoille, Bottas taas toinen

Lewis Hamiltonille koko Kiinan viikonloppu oli katastrofi

Ääni muuttui nopeasti kukkopojan kellossa – alkukisasta uhonnut Verstappen myönsi mokansa ja pyysi anteeksi

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat